Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NUR ÇİNTAY

Cunda: Bay Nihat öncesi Taksiyarhis

Cunda'yı nasıl bilirsiniz? Bay Nihat'ın karanfilli keçi peyniri ve tarçınlı kelle peyniriyle başlayıp vişneli lor tatlısıyla nihayetlenen mutfağındaki, başka hiçbir balık lokantasında bulunmaz nefasette deniz mahsulleriyle mi? Evet ama yetmez!
Ayvalık Cunda Adası'nın simgelerinden olan ama senelerce harap halde duran Taksiyarhis (Aya Nikola) Kilisesi, Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından müze olarak restore edildi. Tarihi 1800'lerin sonuna dayanan, tavan süslemelerinin ve ikonlarının güzelliğiyle bilinen yıkık mekan, artık kültür sanat etkinliklerini ağırlayacak. Geçtiğimiz hafta açıldı, biz de yaz takvimine alabiliriz hemen. Kültür sanat tatmini yanında zevkli yürüyüşler, eskicilerden öteberi seçmeceler, kahvelerde pineklemeler... Sakızlı dondurmalar, yeni dökülmüş çıtır ılık lokmalar, lezzetli sofralarda gün batırmalar, mis...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA