Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SEDA DİKER

Kök salmak

Güzel bir kadındı. Hatta hekimdi. Ama erkeklere çok öfkeliydi. Nedenini sorduğumda "Hepsi de cinsellik peşinde ama sevmeyi bilmiyorlar," diyordu. Onlarla sadece sarılıp uyumak istiyordu. Gerçekten de hayatına giren erkek arkadaşlarının hepsi de çok kısa sürede ona dokunmayı istemişler, ama o buna itiraz edip, mesleğinden beklenmeyecek bir saldırganlıkla kavga etmişti. Elbette bir kadın, kendisiyle birlikte olmak isteyen bir erkeğe hayır diyebilirdi. Ama bunu böylesine öfke ve nefretle yapması doğal değildi. Biraz çalışıp derin duygusal belleğini aktive ettiğimizde, kendisini henüz daha doğmamışken, bedenine girmemiş olarak gördü. Bilge bir adam kendisini dünyaya gitmesi gerektiğine ikna etmeye çalışıyordu. Oysa genç kadın gözleri kapalı bir halde bu yaşlı bilge adama itiraz ediyordu: "Hayır, ben burada çok mutluyum. Aşağı inersem ışığım kaybolacak. Neşem gidecek. Sıradan bir insan halini alacağım. Hele bu erkeklerle birlikte olursam sıradanlaşırım. Hepsi de pis, iğrenç. Onlardan nefret ediyorum." Sonra birden o yaşlı bilgenin kendisine hissettirdiklerini anlatmaya koyuldu: "Sanki ben çok eğleniyormuşum ve fazla özgürmüşüm de dünyada ders almalıymışım gibi hissediyorum. Yukarıdakilerin hepsi ayakta duruyor, bir tek ben uçuyorum. Bir ye ait değilim sanki. Köklerimi bilmiyorum."

KÖKLERİ BULMAK ÖNEMLİ
Ben sordum: "Peki kime olan köklerini bulmak için dünyaya iniyorsun?" Yanıtlıyor: "Yaradan'a olan köklerimizi..." Gözlerini açtığında kendisi de şaşırdı. Ve dedi ki "Ben normal yaşantımda da durduğum yerde duramam zaten..." Bu kısa paylaşım bize, tüm insanlar üzerinde bazı bilgiler veriyor:
1. Kendisine duygusal olarak yaklaşmayan ve sadece cinsellik peşinde koşan erkeklerle birlikte olan ve bir türlü bağ kurabilecekleri sevgi dolu bir erkekle tanışamayan kadınlar, bilinçaltlarında bağ kurup özgürlüklerini kaybetmekten korkuyor olabilirler.
2. Bir insan bizim gibi ya da sosyal normlar dahilinde yaşamıyorsa, ona hemen kızıp yargılamak yerine, şefkatle bu davranışının sebebini bulup, eğer kendisi arzu ediyorsa şifalandırmak gerekir.
3. Bu durumda yargı ve önyargılar gereksiz ve hatta zararlıdır.
4. İnsanlık için Allah'a ve ilahi sevgiye ulaşabilmenin en önemli okulu ilişkiler ve cinsellik.
5. Sevebileceğimiz bir insanla dünyada bağ kurup kök salmaya çalışmak, bizim bir bedenin içinde yaşayıp nefes alırken Yaradan ile olan bağımızı ve dolaylı olarak koşulsuz sevgiyi hatırlatmak için olabilir.
6. Kendimiz ile ilgili her türlü problemin cevabı da çözümü de kendi içimizde derin duygusal belleğimizde saklıdır.
7. Hayat deneyimlerimiz sanki bizden bağımsızmış gibi görünse de aslında onların sebebi yine biziz.
8. Bazen problemlerinizin sebebi zihnimizle zannettiğimiz sebeplerin tam tersi çıkabilir.
9. Ve son olarak, her türlü kısır döngüden çıkıp kurtulabiliriz... Haydi, artık bunları keşfedip kısır döngülerimizin içinden çıkalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA