Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ATİLLA DORSAY

Hacı Baba yok, kebap verelim

Mehmet Tezkan, Beyoğlu'na çıkınca Hacı Baba'ya gitmeyi pek severmiş. Bu kez bakmış Hacı Baba yok. Yerine Hatay Medeniyetler Mutfağı açılmış.
Yahu, ben bunu kaç kez yazdım! Hiç gözüne çarpmadı mı? Ama bak, biz seni okuyoruz, değil mi sevgili Mehmet?
Geçen gün, hiç gitmeme kararıma rağmen, yeni lokantaya girdim. En son bana söylenenin tersine, Türk mutfağından tencere yemeği hiç yoktu. Bunu kültürün çok önemli bir alanı saydığım mutfağımız için, Beyoğlu, giderek İstanbul ve hatta Türkiye çapında büyük bir kayıp saydığımı bir kez daha belirteyim. Beyoğlu'nun turistik niteliği, bu kaybı daha da önemli kılıyor. Hatay mutfağına gelince... Başta sunulan dut şerbeti, ana yemeğim olan tepsi kebabı gayet iyiydi. Tatlılara eğilecek vaktim olmadı, ama yaban fıstıklı kahveye bayıldım. Evet, hoşgeldin Hatay Mutfağı. Şimdi sorun, Hacı Baba'nın temsil ettiği İstanbul ve saray mutfağının ne olacağı, nasıl ayakta kalacağı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA