Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

İstanbul Moda Haftası erkekler için ne yapmış?

Geçen hafta gerçekleşen İstanbul Moda Haftası kapsamında, erkekler için dört marka podyumdaydı. Koleksiyonlar; bisiklet yaka tişörtler, yelek, siyah-beyaz ceketler ve bol kesim pantolonları sıkça göreceğimizin habercisiydi

İstanbul Moda Haftası'nın (IFW), geçtiğimiz hafta İTÜ Taşkışla'da yapıldığını, İstanbul'da duymayan kalmadı. Defileleri gerçekleşen firmalar ve tasarımcılar, 2011 yaz koleksiyonlarını paylaştı. Ben de elimden geldiğince hepsini izlemeye çalıştım ve bu hafta sizinle erkek koleksiyonlarını paylaşmak istiyorum. Bu seneki programda, erkek hazır giyim markası olan Avva ve Damat-ADV yanında, sadece iki tasarımcı, erkek koleksiyonunu sergiledi. İki sezondur IFW'ye solo defilesiyle katılan, deneyimli tasarımcı Hatice Gökçe ve yeni yetenek Niyazi Erdoğan... İki tasarımcı da özgün bir koleksiyona sahipti. Niyazi Erdoğan'ın koleksiyonunu özellikle dış basın çok beğenmiş ve şansını diğer şehirlerin moda haftalarında denemesi için tavsiyeler almış. Teması pikseldi. Renkli, piksel desenli, dijital baskılı tişörtleri ve çorapları oldukça yaratıcıydı. Mozaik desenlerin moda olduğundan daha önce bahsetmiştim. Renkler uçuk pembe, uçuk mavi, mint, mavi ve beyaz olup, tam yazlık, taze renklerdi. Özellikle beğendiğim pileli pantolonları ve pantolonların kalıpları, bize yeni trendleri bir kez daha hatırlattı. Beyler; pileli, bol pantolonları çok yakında bolca görmeye hazır olun. Ben burnu açık mokasenlerini çok sevdim. Hatice Gökçe'nin, her zaman yaptığı gibi, zamansız tasarımları, kumaşla bolca oynayan ve yeni formlar meydana getiren tarzı yine ön plandaydı. Bu sefer bol deri kullanmıştı. Kontrast renklerin birlikte kullanıldığı deri ceketler çok güzeldi. Oldukça işçilikli ve detaylıydı. Bu deri ceketler 'biker' tadında hem kadın hem erkek için düşünülmüş. Ara renklerde kirli sarı ve kahve tonlarında kıyafetler, biraz sonbaharı çağrıştırdı bana. Birçok parça uniseks olarak tasarlanmıştı. Sırt çantası formundaki deri aksesuarlarını çok beğendim. Diğer iki erkek hazır giyim firmasının koleksiyonları, Türk erkeğinin ihtiyacına hitap ediyordu. ADV, casual yaz rahatlığını; Avva, şehirli genç erkeği hedeflemişti.

KOLAY ŞIKLIK TEMASI
Damat-ADV kombinlerinde gözüme ilk çarpan, tişörtlerin kalıplarının bollaşması ve pantolonların bellerinin yükselmesiydi. 90'lı yılların görüntüsünü çağrıştırıyorlardı. Daha önce de bahsettiğim gibi, genel trendlerde, kalıplarda bir bollaşma var. Bu görüntülere de alışın, çünkü artık üste yapışan tişört ve gömlekler yok. Daha bol, rahat, kare kesim kalıplar, hem kadında hem de erkekte yeni trendler olacak. Ve uzunca bir süre de öyle kalacak. ADV defilesinde pratik, günlük tasarımlar, casual kıyafetler gördük. Renkler ise lila, pembe, mint, oranj, mavi gibi canlı, sıcak ve taze tonlardaydı. Teması kolay şıklık olan bu defilenin, en önemli yeniliği, incecik gömlek kumaşından dikilen ceketlerdi. Bu arada unutmadan, bu marka ilk kez çocuk koleksiyonu yapmış, babalarıyla bir örnek... Defilede 60 çıkış yapan Avva'nın teması Android'di. Donuk beyaz saç ve makyajlarıyla, soğuk bakışlı mekanik insanlar... Defilelere göre gelecek yaz göreceğimiz parçalar şunlar: Deri ceketler, bisiklet yaka tişörtler, yelek, renkli loafer ve kemerler, bol pantolonlar, mokasen, renkli jeanle bermudalar ve pastel renkler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA