Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞAK DİZER FRANSEZ

Kışa hazırlık tüyoları

Havaların soğumasıyla kıyafetlerimiz de değişime uğruyor, erkekler bu sezon militer modanın etkisiyle askerleri aratmıyor

Mont ve kabanlar Dış giyim, yani mont ve kabanlar bu kış, daha askeri bir havaya bürünüyor. Hatta geçen seneden daha çok ön planda. Bu sefer hem renkleri hem aksesuarları, askeri görünümde. Geçen sezonun kırmızı-lacivert Fransız asker üniformalarının yerini askeri yeşiller, lacivert ceketler ve pirinç düğmeler alıyor. Pilot montlar da, havacı birliklerini andırıyor. Kamuflaj desen de var. Daha çok, uzun, kalın subay kabanlara, apoletlere, armalara ve bronz düğmelere rastlayacaksınız. Kemerler, kuşaklar ve deri askılar da cabası... Aşağıdaki favori dış giyim parçalarından en azından biri, bu sezon sizin tarzınıza hitap edecek.

FAVORİLER:
İçi yünlü, kahverengi ya da devetüyü renkte deri, havacı montları.
Siyah ya da füme kısa, deri motorcu ceketler.
Uzun apoletli, koyu yeşil subay kabanları.
Beli kemerli trençkotlar.
Dört düğmeli, çizgili, kruvaze ceketler.
Fitilli ya da düz, parlak ama mutlaka kadife ceketler.

PANTOLONLAR:

Pantolonlar bu sezon çok çeşitlendi. Kumaş, sweat ve koton pantolonlar, jeanlerin önüne geçti. Eski Amerikan ikonlarının 'smartcasual' yani beyefendi ve derli-toplu kolej görüntüleri revaçta artık. Paçalar iyice daraldı ve kısaldı. Çoraplar ortada. Ama bunun yanında iki pilili, bol kesimli, rahat eşofman pantolonlar ve şalvar pantolonlar da vitrinlerde. Hangisini seçeceğiniz sosyal ortamlarınıza, zevklerinize ve cesaretinize bağlı. Farklı renklere yer açın.

FAVORİLER:
Beli ipli, büzgülü, yünlü, kumaş pantolonlar.
Dar ve kısa paça pantolonlar.
Renkli chino ve khaki pantolonlar.
Şalvar, kumaş pantolonlar.
Sweat kumaşından, penye eşofman pantolonlar.
Ekose pantolonlar.

ÜST GİYİM
Kazak, ceket, gömlek ve tişörtler... Kış aylarının avantajı, her parçayı yalnız başına ya da hepsini birlikte giyebilme rahatlığıdır. Üşüyenler için el örgüsü kazaklar, V yaka trikolar var. Çabuk sıkılanlar için düz tişörtler ve efendi pololar var. Ama karanlık ve soluk tonlarda olmaları şart. Bu sezon en sevdiğim kombin açık bisiklet yaka bir tişörtün üstüne, yine açık bisiklet yaka, delikli örülmüş bir kazak. "Ben daha sporum," derseniz, tişörtünüzün üstüne ekose bir gömlek giyerek, kollarını kıvırabilirsiniz. Bu sezon seçeceğiniz oduncu gömlekler yumuşacık, kazaklar saç örgüsü ve tişörtler de düz renk olsun lütfen. Yıkanmış, tek ceketleri de baş tacı edin.

FAVORİLER
El örgüsü, delikli, ajurlu kazaklar.
Açık mavi, jean gömlek.
Kırmızısı bol, ekose oduncu gömlek.
Geniş bisiklet yakalı, düz renkte, tek cepli tişörtler.
Metal çıt-çıtlı, deri gömlekler.
Kruvaze bağlanan yelekler.
Pötikareli gömlekler.
Kruvaze ceket ve kruvaze takım elbiseler.
İnce, renkli örgü kravatlar.
Denizci yaka trikolar.
Uzun hırkalar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA