Bin Ladin'in yeni kasedi: "Amerikalılara bildiri"

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 14.09.2009 07:31
    Güncelleme : 14.09.2009 07:31

ABD'nin Irak ve Afganistan saldırılarında gerekçe olarak kullandığı ''terörizme karşı küresel mücadele'' operasyonlarında öncelikli hedef rolü oynayan El Kaide lideri Üsame Bin Ladin'in ''Amerikalılara bildiri'' başlıklı yeni mesajı yayınlandı.

El Kaide'ye yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yer alan 10 dakikalık görüntülü mesajda, Amerikalılar, hükümetlerinin İsrail ile yakın ilişkileri nedeniyle uyarılarak, ''kendinizi İsrail lobisi ve 'Neo-Con'ların ideolojik terörizmi ve korkusundan kurtarma vakti geliyor'' ifadesi kullanıldı.

''Bizim sizinle olan anlaşmazlığımızın sebebi, Filistin'i işgal etmiş olan müttefikiniz İsrail'e olan desteğinizdir'' denilen mesajda, Barack Obama yönetiminde de Amerikan politikasının değişmediği, Beyaz Saray'ın baskı grupları tarafından işgal edildiği ve bu durumun iyiye gitmesinin beklenmemesi gerektiği kaydedildi.

ABD'nin Afganistan ve Pakistan'daki saldırılarına da değinilen mesajda, ''Savaşı durdurursanız ne ala, yoksa savaşı her cephede sürdürmekten başka çaremiz kalmıyor. Eğer savaşı durdurmayı ve güvenliği seçerseniz, bunu desteklemeye hazırız'' ifadeleri yer aldı.

Mesajda, Obama'nın seçilmesiyle sadece Beyaz Saray'ın yüzünün değiştiği ifade edilerek, ''Obama zayıf biri, savaşı durduramaz''denildi.

Ladin'in son mesajı, sorumlusu olarak gösterildiği ABD'deki 11 Eylül saldırılarını yıl dönümünden birkaç gün sonra açıklanması nedeniyle dikkati çekiyor.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Dünya Haberleri
Diğer Dünya Haberleri
Barzani silah istiyor Sarkozy yanaşmıyor
Jolie mülteci kampında
Abramoviç zirveye çıkamadı
Kraliçe'nin bomba korkusu
Yarın özgür kalıyor
Üzerinden hızlı tren geçti ölmedi!
12 yaşında doğum yaparken öldü
Hong Kong'da gökdelen kazası: 5 ölü
Sokak festivalinde çatışma
BBG skandalı Le Monde'da
Hastane mikrobu kumsala indi
Kerkük'te silahlı saldırı
Peres'in durumu iyi
Klinikte yangın: 38 ölü
Saçlarına ne yaptın?
Evlilik planları yok
Gladyatör Rihanna
Yunanlılar seçimde mankenleri oylayacak
"AB için atılan adımlar Türkiye'yi ileri götürüyor"
ABD'den Türkiye'ye 7.8 milyar $'lık Patriot satışı
Putin gözünü 2012'ye dikti
Olaylı askeri darbe yıldönümü
Rus füzeleri ABD'nin arka bahçesinde
Seks skandalını intikam için mafya çıkardı
First Lady olimpiyatlar için lobi yapacak
Dünyanın en büyük tavşanı
Ramazan ayında bekâr erkek avı!
FARC'tan orduya bombalı eşekli saldırı
Sevgili kavgası havaalanını karıştırdı
ABD'nin dev planı
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol