100 milyon yıl öncesinin ayak izleri

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 06.02.2010 15:47
    Güncelleme : 06.02.2010 15:48

Çinli arkeologlar ülkenin doğusundaki Şandong eyaletinde 100 milyon yıl önce yaşamış dinozorların ayak izlerini buldu.

Şinhua ajansının haberine göre, 2600 metre karelik bir alanda yapılan ve üç ay süren kazıların sonunda, bilim adamlarının 3000 adet dinozor ayak izini buldukları bildirildi.

Çin Bilimler Akademisi Omurgalılar Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsünden Vang Haycün, bulunan izlerin 100 milyon yıl öncesindeki Mesozoik dönemin sonlarına ait olduğunu kaydetti.

İzlerin 10 santimetre ila 80 santimetre olduğunu belirten Vang, aralarında Tyrannosaurus, Coelurosaurs ve Hadrosaurs türlerinin de bulunduğu altı türün ayak izlerine rastlandığını söyledi.

Wang, ayak izlerinin hepsinin aynı yönde olduğuna işaret ederek, "Bu durum ya büyük bir göçü, ya da etçil dinozorla karşılaşmış otçul emsallerinin panik halinde kaçışının sonucudur" dedi.

Kazıların yapıldığı Cuçıng şehrinde söz konusu keşiften önce 30 dinozor fosil alanı bulunmuş ve bölgeye "Dinozor şehri" adı verilmişti.

Çin'in dinozor şehrinde 2008 yılında yapılan kazılarda dünyanın en büyük dinozor fosilinin yanı sıra 7600 fosil gün yüzüne çıkarılmıştı.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Dünya Haberleri
Diğer Dünya Haberleri
'Hamilelikte depresyon bebeği etkiler'
Her böbreği uyduran nakil ameliyatı
Suni pankreas ile kan şekeri kontrolü!
Haber turu!!
Adından dolayı muayene etmediler
'Soykırım' tasarısı kongre gündeminde
Kerbela'da bombalı saldırı
Dünya Medine'nin canlı gömülmesini konuşuyor
Cenazesinde gelinlik giydirdiler
Gelecek 10 yılın tahmini
Sarkozy'nin şansı azalıyor
Yardım helikopteri düştü: 2 ölü
Bahçesinde kaplan besliyor
Cüce gezegenin yüzeyi değişiyor
Hastaneye intihar saldırısı
Çıplak fotoğrafına bakarken yakalanana yardım
"Küçük Obama" yer değiştirecek
Böbrek naklinde çığır açan teknik
14 Şubat karnavalı tartışması
İran'da çığ düştü: 7 ölü, 1 kayıp
Onun ölümüyle bir kültür de yok oldu
Maaşı 250, cipi 43 bin dolar
Çin'den İsviçre'ye Uygur tepkisi
'Ölü sayısı 212 bine yükseldi'
Bakü havalimanı kapatıldı
Jackson'un doktoru bugün teslim olacak
'Kıbrıs'ta asıl işgalci olan Rumlar'dır'
John Travolta beyazperdeye döndü
Astarı yüzünden pahalı rapor
Metresler golf topu oldu
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol