Tanzanya Türk işadamlarını bekliyor

Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Tanzanya Cumhurbaşkanı Kikwete, "Ziyaretimin her anı çok verimliydi. Ekonomik ve diplomatik beklentilerimiz karşılandı. Türk işadamlarını bekliyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün resmi konuğu olarak Türkiye'ye ilk ziyaretini gerçekleştiren Tanzanya Cumhurbaşkanı Jakaya Mrisho Kikwete, tüm beklentilerinin karşılandığını, iki ülke arasında diplomatik ve ekonomik işbirliği sağlandığını söyledi. "Ziyaretimin her dakikası çok verimli geçti" diyen Kikwete, Cumhurbaşkanı Gül'ün yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de bir araya geldiğini belirterek, 18-21 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretinde uluslararası ve bölgesel konularda görüşmeler yaptıklarını söyledi. Resmi ziyaretinin son iki gününü geçirdiği İstanbul'dan ayrılmadan önce SABAH'a konuşan Kikwete, "Diplomatik ve ekonomik anlamda tüm beklentilerimin karşılandığını söyleyebilirim" dedi.

TÜRK İŞADAMLARINI BEKLİYORUZ

Beraberinde getirdiği 55 Tanzanyalı işadamını, çeşitli endüstrilerden 600 Türk işadamıyla İstanbul'da bir araya getirdiklerini belirten Kikwete, "Biz Türk işadamlarını Tanzanya'da yatırım yapmaya çağırıyoruz. Madencilikten tarıma, enerjiden altyapı sektörüne pek çok alanda yatırım yapabilirler. Dışişleri bakanlıklarımız bundan sonra bu işbirliklerini geliştirmek için çalışmaya başlayacak" diye konuştu.

HER ALANDA İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ
Ülkesinin yer altı ve üstü zenginliği açısından her türlü potansiyele sahip olduğunu, Kilimanjaro Dağı'ndan Zanzibar Adası'na turistik çekim noktalarının bulunduğunu hatırlatan Kikwete, "Turizm için güneşimiz de var, enerji için rüzgârımız da. Türk işadamları gelsinler; yollar, oteller inşa etsinler. Haziran ayından itibaren Türk Hava Yolları Darüsselam'a seferler düzenlemeye başlayacak. Vize muafiyetini kaldırdık. Her türlü ortam hazırlanıyor" dedi. Türkiye'deki son gününü İstanbul turistik gezisine ayıran Tanzanya Cumhurbaşkanı, "Hep anlatılan İstanbul'u da gezdim. Bir tarafta Sultanahmet Camisi, diğer tarafta İstanbul'un Manhattan'ı Maslak. İstanbul Doğu ve Batı'nın karışımı, muhteşem bir şehir. Türkiye'den çok mutlu ayrılıyorum" diye ekledi. Amaçlarının Türkiye ve Tanzanya arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek olduğunu belirten Kikwete, "Tanzanya'nın konumu her türlü ticarete açık. Türk işadamları, Tanzanya'da pek çok alanda kolaylıkla yatırım yapabilir" dedi. Tanzanya Cumhurbaşkanı son olarak, Türk işadamlarını ülkesine davet ederek kotasız ve gümrüksüz ihracat avantajlarından yararlanmaya çağırdı.

FIRST LADY SALMA'NIN ÖNCELİĞİ KIZLARIN EĞİTİMİ

Tanzanya First Lady'si Salma Kikwete, özellikle de kız çocuklarının daha iyi şartlara sahip olmasına çalışan WAMA isimli bir vakfın başkanlığını yapıyor. First Lady, aktif olarak rol aldığı vakıf organizasyonları kapsamında ülkeyi gezerek, çocukların daha iyi sağlık ve eğitim koşullarına kavuşmasına çalışıyor.

DARÜSSELAM'DAKİ İLK BÜYÜKELÇİMİZ ŞANDER GÜRBÜZ
Türkiye'nin Darüssalam'daki ilk büyükelçisi Şander Gürbüz, Tanzanya'nın barış ve istikrara sahip bir ülke olduğunu belirtti. Gürbüz gözlemlerini şöyle aktardı: "Tarım, enerji, altyapı, turizm ve madencilik alanlarında müthiş yatırım potansiyeli olan bir ülke. Yakut, elmas ve Tanzanit isimli, sadece bu ülkede çıkan bir taşları var. Ayrıca altın ve alüminyum zengini bir ülke. Pamuk var, toplayacak insan var ama fabrikası yok. Altyapıya ihtiyaçları var. Ülke bir turizm cenneti. Burada köşedeki bir dönerci de para kazanır, bir fabrikatör de."

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Dünya Haberleri
Diğer Dünya Haberleri
Evden çıkarken soyuldular
Shakira'dan eğitime destek
Rasmussen'den Rusya'yı kızdıracak sözler
İşte dünyanın en uzun köpeği
Türk modacı giydirdi
İran'a iki yeni nükleer tesis
Olimpiyat rüküşleri
1 milyon dolara satıldı
Hükümette büyük revizyon
"4 zanlı daha belirlendi"
Beyaz Saray'a konuk oldu
Katliam gibi kaza:38 ölü, 58 yaralı
11 günlük bebek arbedede öldü
Bin Amerikan askeri ölmüş
Cheney ve Dole hastanelik oldu
Müşterek operasyonda NATO yine hedefi şaştı
İş makinesiyle ATM'yi götürdü
Su gitti enkaz ortaya çıktı
Moskova'ya 72 saat aralıksız kar yağdı
Kaplan dişçiye giderse...
Sanal adadan servet kazanıyor
Brown, çalışanları bezdirmiş
Haber turu
"Saldırıya karşı dağın içine yapacağız"
"Balyoz" dış basında
Irak'ta kum fırtınası
Yüzüne ne oldu?
Tren böyle havaya uçtu!
Dedikodulara yol açan video!
Saniye saniye korkunç kaza
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol