Dünya sallanıyor!

Tayvan'da TSİ 02.18'de meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremden sonra, TSİ 03.59'da Şili 6,1 büyüklüğünde artçı şokla sarsıldı.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu, artçı depremin merkezinin Valparaiso kentinden 39 kilometre batı açıklarında, 34 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi.

''Yüzyılın en büyük depremlerinden biri'' olarak nitelenen 8,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Şili'de, geçen 4 günde 'büyük' sayılan yaklaşık 150 artçı sarsıntı kaydedildi.



Öte yandan Tayvan Meteoroloji İdaresi, ülkedeki depremin merkezinin güneydeki Kaohsiung bölgesinde ve 5 kilometre derinlikte olduğunu bildirdi.

Başkent Taipei'den de hissedilen ve bazı bölgelerde elektrik kesintilerine, hızlı tren seferlerinde gecikmelere yol açan depremde ilk belirlemelere göre can kaybı meydana gelmedi. Yerel yetkililer, şiddetli depremde halkın paniğe kapıldığını, iletişimin kesildiğini söyledi. Yetkililer, büyük bir yangının çıkmasına neden olan depremde 12 kişinin de yaralandığını kaydetti.Tsunami alarmı da verilmedi.

Başkent Taipei'den de hissedilen depremden kısa bir süre sonra ülkenin güneyindeki Tainan kentinde, bir tekstil fabrikasında yangın çıktığı kaydedildi.

Aktif deprem kuşağında yer alan ve 1999 yılındaki 7,6 büyüklüğündeki deprem sonucu yaklaşık 2.300 kişinin öldüğü Tayvan, son olarak 26 Şubatta 5,7 büyüklüğünde sallanmış, can kaybı meydana gelmemişti.

TARİHTEKİ EN BÜYÜK DEPREMLER...

DEPREMİ BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİLER

Sabah.com.tr Uygulamamızı İndirin

Uygulamalara Özel Ayrıcalıkları Keşfedin!