Büyük operasyon

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 27.05.2010 20:12
    Güncelleme : 27.05.2010 20:16
İtalya'da fidye amacıyla kaçırılan Türk iş adamı, bugün polis tarafından düzenlenen operasyonla kurtarıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde bir finans kuruluşunun sahibi olduğu belirtilen Adnan Saklı'yı 13 gün önce kaçırdığı belirtiler silahlı çete elemanlarının, 18 Mayıs ve bugün olmak üzere iki aşamalı olarak düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı açıklandı.

Bologna Emniyet Müdürlüğünde konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında, Saklı'nın serbest bırakılması için 27 milyar avro istedikleri bildirilen silahlı çeteye mensup 9 zanlının, 'nın 5 ayrı kentinde düzenlenen operasyonlar neticesinde yakalandığı kaydedildi.

İtalyan emniyet birimleri, Saklı'nın 14 Mayısta Rimini'de iki emekli arkadaşının evinde ikamet ettiği sırada kaçırıldığını belirttiler.

Edinilen bilgilere göre, Saklı, kendilerine polis süsü veren 5 kişilik silahlı bir çete tarafından kaçırıldı. Olayın emniyete aksetmesi ise Rimini'de Saklı'yı misafir eden arkadaşlarının durumu polise bildirmeleriyle başladı. İtalyan emniyet birimleri, ilk operasyonu, olayın gizli tutularak iz sürmeye çalışıldığı dönemde 18 Mayısta gerçekleştirdi. Kaçırılmasının ardından Siena yakınlarındaki Chiusi'de bir dağ evinde tutulan Saklı, bir araçla Roma'ya getirildiği sırada polisin bir kontrol noktasındaki müdahalesi sonucunda kurtarıldı. İlk aşamayı teşkil eden söz konusu operasyon, Saklı'nın kurtarılması ve araçta bulunan çete elemanlarının gözaltına alınmasıyla sonuçlandı.

Bugün yapılan ikinci operasyon ise telefon dinleme, takibat ve benzeri işlemlerin yanı sıra bizzat Saklı'dan edinilen bilgiler sayesinde gerçekleştirildi. Rimini Emniyet Müdürlüğü, zanlılardan Francesco Proietto (59), Michele Giovanni Amandini (64), Gaetano Scafa (59) ve Raul Di Bernardo'nun (51) Roma'da, Carlo Giuseppe Nicolosi'nin (50) Pavia'da, Marco Ottavi (51) ve Paolo Quaglierini'nin (58) Verona'da, Salvatore Badalamenti'nin (59) Palermo'da, Fabio Deana'nın (61) ise Milano'da gözaltına alındığını açıkladı. Zanlıların zorla adam kaçırmak ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından yargılanacağı bildirildi.

İtalyan emniyet birimleri, elde edilen ilk bilgilere göre, Etiyopya doğumlu olmakla birlikte Milano'da yaşadığı belirlenen Miscel kod adlı Amandini'nin çetenin ele başı olduğunu belirtti.

Edinilen bilgilere göre Saklı, 18 Mayısta Roma yakınlarında kurtarıldığı sırada çete elemanlarının talep ettiği fidyeyi karşılamak üzere başkentteki bir notere götürülüyordu. Çete elemanlarının Saklı'ya ait tahvil ve hisse senetlerini noter huzurunda yapılacak bir sözleşmeyle kendi hesaplarına geçirme planlarının operasyonla birlikte fiyaskoyla sonuçlandığı ifade edildi.

İtalyan emniyet kaynaklarından sağlanan bilgilere göre, silahlı çete mensubu olan 9 sanık gözaltına alınmış olmakla birlikte, kendisinden astronomik miktarda fidye istenen ve elinde yüklü miktarda tahvil ve hisse senedi bulunduğu belirtilen Saklı hakkında da ayrıca inceleme başlatıldı. ABD pasaportu taşıyan Saklı'nın mal varlığının mercek altına alındığı, sabıkası bulunup bulunmadığının da incelendiği kaydedildi.

Saklı'nın polise verdiği ilk ifadede, İtalya'ya yaklaşık iki ay önce tatil amaçlı geldiğini söylediği öğrenildi.

Etiketler : , ,

kalan karakter 460

mehsur mehsur

Bunlar ya para saymayı bilmiyorlar, ya da sopa yememişler .....

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 28.05.2010 02:16

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Dünya Haberleri
Diğer Dünya Haberleri
Atlantis Dünya'ya döndü
İşte İsrail'in Mescid-i Aksa planı
30 yıl önce; 30 yıl sonra
Ahmedinejad'dan Rusya'ya tepki
Bu numarayı kullanan herkes öldü
Everest eteklerinde yüzdü
Yıldız gezegenini böyle yutuyor
İşkence gizli kamerada
En yaşanılası şehirler
Japonya'da deprem
Skandal düşese ödül
Kremlin'de "Allah Allah" sesleri
Kandahar'da şiddetli patlama
Gürcistan sınırında patlama
Aldatılan kadının gazabı!
İşe yürüyerek giden Başbakan
2 bin dükkan kül oldu
Kuzey Kore'de ordu alarma geçti
Reggae ülkesi Jamaika 'kan gölü'
Ufukta kriz göründü
Filistin'deki statüko devam edemez
Avrupalı vekiller paketi destekliyor
'Mega jackpot' yaptı miyonları kaptı
17 milyon arıyı itfaiye dağıttı
Gazze'ye hava saldırısı: 15 yaralı
Merkel'in yardımcısı Koch'tan istifa
Çok gezen, çok ölür!
Haber turu!
Savaş alarmı!
Everest'e tırmanmak zorlaşıyor
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol