Çirkin eylemin mimarı konuştu

  • yeni haber
  • USA SABAH
  • Giriş Saati : 08.09.2010 15:05
    Güncelleme : 08.09.2010 15:07

Uluslararası Kur'an yakma günü adı altında 11 Eylül saldırılarını kınamak ve "İslam"a bir mesaj göndermek amacıyla gerçekleştirileceği söyleyenen etkinliğin mimarı Terry Jones konuştu.

Küçük bir cemaati olan kilisenin rahibi Terry Jones yaptığı şeyin "saldırgan" bir hareket olduğunun farkında. Facebook'ta açılan "etkinlik" sayfasının da şu an 8.000 takipçisi var. Rahip Terry Jones'un Kilisesinin girişinde "Şeytan İslamdır" ifadesi yazılı pankartlar bulunuyor. Jones pek çok tehdit telefonu aldığını ve bunları önemsemediğini söylüyor.

"Silahım her zaman yanımda"

Katıldığı çeşitli televizyon programlarında İslam'ın şiddet üreten, saldırgan bir din olduğu ve müslümanların kendi dinlerinin yasaları olan "şeriat yasalarını" Amerikan toplumuna egemen kılmaya çalıştıklarını iddia eden Jones, yaptığı şeyin Anayasal bir hak olduğunu söylüyor.

"Bu, radikal çevrelere yönelik bir mesaj. İsa kendi yolunun tek yol olduğunu söylüyor"

Geçtiğimiz günlerde General David Peatreus Kur'an yakma girişiminin saldırılara ve protestolara neden olabileceği, bunun da Afganistan'da bulunan müttefik kuvvetleri tehlike altına sokacağını açıklamıştı. Bölge savcısı ise etkinliği "aptalca bir hareket" olarak nitelendirirken, ABD Dışişleri Bakanlığı sözücü bu etkinliğin "Amerikalılara özgü olmayan" bir olay olduğunu dile getirdi.

kalan karakter 1000

mcabukoglu mcabukoglu // DÜZCE

bu eylemin arkasında bence derin ve karanlık güçler var. İslamiyete ve Müslümanlara düşman olan, haçlı zihniyetli radikal örgüt veya örgütler rahip tery jones'u tetikçi olarak kullanıyor. Bu rahip de sıradan bir kasaba politikacısı.

Aynı Görüşte misiniz?
evet0
hayır0
cevapla 09.09.2010 02:18
sbyrktr sbyrktr // İSTANBUL

Bu rahibi ateşe vermek lazım

Aynı Görüşte misiniz?
evet1
hayır0
cevapla 08.09.2010 16:44

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Dünya Haberleri
Diğer Dünya Haberleri
İran raporu tartışma yarattı
Ölü sayısı 50'ye yükseldi
Davutoğlu'nun yeni mevkidaşı druças oldu
Evliya Çelebi'nin izinde dörtnala
Oyuncak yerine piton yılanı
"Türkiye, AB'de olsaydı kriz çıkmazdı"
'Umut Kazısı'nda 100 metre aşıldı
'190 kilosun, çalışman tehlikeli' diye kovdular
Haber turu
Yeni kabus ilk kez görüldü
Onları böyle ziyaret etti
Kurtarma deliği 100 metreyi geçti
Kendini yaktı ve aşağı atladı
Güney Pasifik'te şiddetli deprem
Yüzlerce köpekbalığı saldırdı
Ölümcül virüs korkutuyor
Gemide dehşet anları VİDEO
Şovu izlenme rekorları kırdı
Genç futbolcu ölümden döndü
Film setinde komalık oldu
Boyu sadece 70 santim
Psikolojide doğru sanılan 10 yanlış
Uçak caddeye çakıldı
21 yıl sonra gelen diploma
İran'da deprem
'Barışa inanmıyorum'
'Sel güvenlik zafiyeti yarattı'
Yanlış Irak hesabı Bağdat'tan döndü
Madenciler için yıpratıcı günler
Beyaz Saray, Kabulbank paniğine seyirci
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol