İngiltere'deki uluslararası deprem tatbikatının gerçekçi olması için bir milyon euro harcanarak "harabe kasaba" inşa edildi
İngiltere'nin Portmouth, Hampshire ve Merseyside kentlerinde eş zamanlı olarak yapılan Orion Tatbikatı dün başladı. Avrupa Birliği'nin finanse ettiği tatbikata, İnglitere dışında Danimarka, Almanya, İtalya, Norveç, İspanya, İsveç ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden arama kurtarma ekipleri katıldı. Bir milyon euro'ya malolan tatbikatın senaryosuna göre, Portmouth kentinin Forth Widley bölgesinde inşa edilen kasabayı deprem vurdu. İngiltere de, başta AB olmak üzere dünyadan acil yardım istedi.Etiketler : Portmouth, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Evlilik dışı çocuklarda patlama!
Avrupa Birliği'nde (AB) evli olmadan dünyaya getirilen çocukların oranı son 20 yılda katlanarak, yüzde 35'i aştı.
AB istatistik...
Kur'an yakma eyleminden vazgeçti
ABD Başkanı Barack Obama, Amerikalı bir rahibin 11 Eylül'ün yıl dönümünde Kur'an-ı Kerim yakma planını eleştirerek, rahibe ''bu yıkıcı planını gözden geçirmesi'' çağrısında bulundu.
Yeni dövmelerini sergiledi
Saçlarını kızıla boyatan ünlü şarkıcı, bu kez de yeni dövmeleriyle ilgi odağı oldu.
Alzheimer'a çare mi?
Yeni bir araştırma, yüksek dozda B vitamininin, Alzheimer belirtileri görülen yaşlılarda beynin küçülme oranını yarı yarıya kadar azaltabileceğini ortaya koydu.
Kaçırılan Türk gemisi kurtarıldı
Somali açıklarında korsanların kaçırdığı bir yük gemisi, bölgedeki uluslararası güçler bünyesinde bulunan Türk firkateyni TGS Gökçeada'nın da yer aldığı ve ABD komandolarının geminin güvertesine çıktığı bir operasyonla bugün kurtarıldı.
Türkiye AB'den uzaklaşmalı
Uluslararası Ekonomi Kurumu Başkanı Prof. Dr.Masahiko Aoki, Türkiye'nin, coğrafi olarak bulunduğu pozisyonu iyi kullanamadığı görüşünde olduğunu belirterek, gerek ekonomik, gerek stratejik, gerekse bir enerji koridoru ve medeniyetler köprüsü olarak Türkiye'nin eşsiz bir pozisyonda bulunduğunu söyledi.
Rusya'da terör saldırısı
Rusya'nın Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde bir pazar yerinde meydana gelen terör saldırısında ölü sayısı 16'ya yükselirken, yaklaşık 80 kişi de yaralandı.
Bakın ödülü kim verdi?
Çizdiği karikatürle İslam dünyasında rahatsızlık yaratan Danimarkalı karikatürist Kurt Westergaard'a dün gece "M100" adlı...
Cinsel tacizle suçlanıyor
Hawaii sahilinde tatil yapan ünlü şarkıcı, eski koruması tarafından cinsel tacizle suçlanıyor.
Aslan, eğitmenine saldırdı!
Las Vegas'ta bir otelde, beyaz erkek aslan eğitmenine işte böyle saldırdı.
Uçak büyük tehlike atlattı
Geçen yıl yaz aylarında Londra seferini yapan ve 232 yolcu taşıyan THY uçağının özel bir jetle havada çarpışma tehlikesi atlattığı açıklandı.
Etten bikini giydi
Lady Gaga'nın Vogue Hommes Japonya'nın Eylül sayısında verdiği pozu olay yaratacağa benziyor.
Dünyanın en zenginlerinden John Kluge öldü
ABD'nin en zenginleri listesinde yer alan, Metromedia yayın kuruluşu imparatorluğunun kurucusu Almanya doğumlu John Kluge, 95 yaşında öldü.
Bir annenin en zor seçimi
İki çocuğu ile gölete uçan ve batan otomobilde sıkışan 16 yaşındaki oğlu ile 2 yaşındaki kızı arasında seçim yapmak zorunda kalan anne Rachel Edwards küçük çocuğunu tercih etti.
Şili'de deprem
Şili kıyılarında 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Başbakan BBC'ye konuştu
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliklerine ilişkin referanduma sayılı gün kala BBC ile yaptığı mülakatta muhalefeti eleştirerek, "Şu anda da, bir bilgi kirliliği ve kara propaganda ile birlikte özellikle, bu metnin AK Parti'nin metni olduğu. Bu metnin, Tayyip Erdoğan'ın metni olduğu gibi, ilgisiz, alakasız bir gayret var" dedi.
Ölü eşine mesaj gönderiyor
Geçtiğimiz yıl kansere yenik düşen ünlü aktörün eşinden şok açıklama geldi.
Ölümcül virüse bir kurban daha
Yunanistan'da ortaya çıkan Batı Nil ateşinden bir kişi daha hayatını kaybetti.
ABD'de Kur'an yakma alarmı!
Amerikan yönetimi, Florida'daki bir kilisede Hıristiyan bir din adamının 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde Kur'anı Kerim...
10 milyon kişi evsiz
Birleşmiş Milletler Pakistan'da 10 milyon kişinin evsiz kaldığını, selin etkilediği Sind Eyaleti'ndeki iki kasabada setlerin yıkılmak üzere olduğunu duyurdu
.com.trÜye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.