"19 çocuk bıçaklanarak öldürüldü"

  • yeni haber
  • AA
  • Giriş Saati : 08.02.2012 17:44
    Güncelleme : 08.02.2012 17:53
Cuma gününden bu yana şiddetli operasyonlara sahne olan Humus kentinde operasyonlarda sürekli havan topu kullanıldığı, operasyonların genel olarak Halidiye bölgesinde yoğunlaştığı ve Bab Amro'ya yakın Cami bölgesine 120 mm havan topları ve roketlerle saldırı düzenlendiği belirtildi.

Ayrıca Bab Amro ve El İnşaat bölgelerinde de havan topu ve roketlerle saldırılar düzenlendiğini ve muhalifler bazı roketlerin nereye düştüğünü tespit edemediklerini söylüyor.
AA'ya telefonla bilgi veren Humus'lu aktivist Muhammed Kusve, günde sadece 50 kişinin operasyonlar neticesinde öldüğünü, Safil bölgesindeki Sünni ailelerin bölgeyi terk ettiklerini, bu bölgede bazı ailelerin Şebihalar tarafından öldürüldüğünü belirtti.
Kusve, "Şebihalar çocuk yaşlı demeden buradakileri bıçakladı, bugün sadece 19 çocuk bıçaklanarak öldürüldü. Bu olay daha daha önce Kerm El Zeytun bölgesinde de gerçekleşti" dedi.

Sebil bölgesindeki Turkani Gantni ve Zamelei ailelerinin hepsinin Şebihalar tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü aktaran Kusve, "Hula kentinde havan topu ve roketlerle saldırılar düzenlendi. Askerler, rejime destek veren köylerde konuşlanarak Sünni köylerini top ateşine tuttular. Lübnan sınırındaki bazı köylerde de durum aynı. Saldırılarda halk hedef alınıyor, silahlı kişiler değil. Saldırılar rastgele yapılıyor" şeklinde konuştu.

Kusve sözlerine şu şekilde devam etti: "Operasyonlarda hedef Özgür Suriye Ordusu olsaydı, birçok ayrılıkçı asker ölürdü. Ama ölen hep çocuklar ve masum insanlar. Bu bölgeler Özgür Suriye Ordusu'na destek verdiği için top ateşine tutuluyor."

Üç gün önce, İnşaat bölgesinde, yaralıların tedavi edilemediğini, hastanedeki doktorların ameliyattaki doktorları bırakıp kaçtığını, ameliyatta olanların hepsinin öldüğünü anlatan Kusve, kentte elektriklerin genelde kesik olduğunu ve rejimin aktivistlerin çalışmasını, internete videolar yüklemelerini engellemek için bu kesintileri gerçekleştirdiğini aktardı.

Esad'ın Hama olaylarını Humus ve çevresinde tekrarlamak istediğini aktaran aktivist Kusve, yönetimin Hama, Humus, Deyr Ez Zor ve İdlib'te insanları öldürerek kurtulmak istediğini, ancak ölene kadar savaşacaklarını, dış müdahale istemediklerini, sadece Özgür Suriye Ordusu'na yardım talebinde bulunduklarını belirtti.
Kusve, şunları kaydetti: "Biz ölürken dünya seyrediyor, Rusya ve Çin gibi ülkeler de sadece kendi çıkarlarını düşünüyor. Dünyaya sesleniyoruz, eğer askeri müdahalede bulunmayacaksanız bize silah verin. Rusya bütün dünyanın gözü önünde silah dolusu gemi gönderdi. Biz isteyince mi kötü oluyoruz? Hizbullah rejime her türlü desteği sağlıyor. İran da aynı şeyleri yapıyor. Bizim ordumuzda ağır silah yok bu yüzden pek bir şey yapamıyor. Başka ülkelerden bize silah geldiği yalanını söylüyorlar. Eğer silah girseydi Özgür Suriye Ordusu güçlü olurdu ve bu kadar masum insan ölmezdi. Biz bu yüzden silahlandırılmak istiyoruz. Bizi sadece Rusya ve Çin değil, bütün dünya öldürüyor."

Dünyanın neden bu yönetime karşı sessiz kaldığını anlamadıklarını, bazı devletlerin çıkarlarının kurbanı olduklarını belirten Kusve, bölgede İsrail'in korunmak istendiğini de kaydetti

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Dünya Haberleri
Diğer Dünya Haberleri
Mucize kurtuluş
Kadınlar arasında yeni moda ninja olmak
Güney Kutbu'ndaki Nazi üssüne ulaşılabilir
El Irakiye kabine boykotunu sona erdirdi
'Papa, Vatikan'da iki kez şeytan çıkarttı'
Uyuşturucuya bulaşan bağışı iade etti
Kafa dinlemek isteyen bu evi satın alır
'Sizi şöyle alayım'
TIR minibüsü ezdi: 11 ölü
En yaşlı organizma
Şeyhi Kıbrısi'nin durumu ağırlaştı
Rusya'ya söz verdi!
7,3 kilo bebek doğurdu!
Balkanlar dondu
Lavrov Esad ile görüştü
"200 ajanı yakaladık"
Esad hacklendi
Ötenazi kliniği açıyorlar
2 katlı ev havaya uçtu
Rusya AB'yi enerji ile vuruyor
İran televizyonundan çılgın iddia
Ortadoğu'nun denklemi: Sünni-Şii-Kürt kutuplaşması
Hayır gecekondu değil!
Esma Esad ilk kez konuştu
'Hitler'in gizli üssü gün yüzüne çıkacak'
18 yıllık aşkını Çin’de arıyor
Çin'den Suriye hamlesi
Obama'nın ninesi ölümden döndü
Ralli aracı nehre uçtu
"İkinci dönemi hak ediyorum"
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol