Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNCEL ÖZİÇER

Bazıları çabuk bıkar

Herkes Bunu Konuşuyor"da bu hafta, kadın erkek ilişkileri, aldatma konusu vs. tartışıldı. Bir ara, erkeklerin neden bir süre sonra kadınlarından vazgeçip başka limanlara yelken açtığından söz edilirken, Okan Bayülgen bir filmden söz etti ama adını hatırlayamadı. Konukları da... Oysa o filmi ben çok iyi hatırlıyorum. "Bazıları çabuk bıkar"dı adı.. Çok hoş, eğlenceli bir romantik-komediydi.
Filmde çabuk bıkanlar, Bayülgen'in de hatırladığı gibi erkeklerdi. Beraber oldukları kadınlardan, ilişkinin en mutlu, en ateşli evresinde bıkıveren erkekler, bir kadının gözüyle anlatılıyordu. Diyelim ki kadın, tutkulu ve müthiş heyecanlı bir ilişkinin göbeğine düştüğünü sanır, dünyanın en şanslı kadını olduğunu düşünürken adam birden ortadan toz olur... Şu veya bu bahanelerle...
Oysa sadece "sıkıldığı-bıktığı" ve "yeni bir inek" bulduğu için basıp gitmiştir. Yeni inek, benim tanımlamam değil. Filmde kadın-erkek ilişkisi öküzinek ilişkisine öykünülerek anlatılıyor da. Çünkü öküz, bir kez ilişki kurduğu ineğe bir daha yüz vermez ve her çiftleşmede yenisini istermiş. Çok eğlenceli bir benzetme değil mi? Yani anlayacağınız kadınlar yaşamlarında bir "yeni inek" oluyorlar, bir "eski inek". Bu böyle sürüp gidiyor.
Bir DVD'ciye uğrayın derim. Hoş bir pazar filmi olabilir.
Son olarak atalarımızın söylediği özlü bir sözle bu yazıyı bitirmek istiyorum: "Öküz ölürken, 'Derimi ineğin üstüne atıverin' demiş!"

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA