Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN SEVER

Eşcinselleri Kurtlar Vadisi'ne bırakmak!

"Varoluşçuluk" felsefesinin önemli isimlerinden Alman düşünür Heidegger, insanın dünyaya, 'hiçliğe' öylesine fırlatıldığını söyler. Sayın Heidegger'den özür dileyerek sözü sakız gibi başka yere çekeceğim! Kafama takılan soru şu: Nereye düşeceğimize kim karar veriyor? Bunun bir adaleti yok mu? Çünkü eloğlunun düştüğü vadide 'zambak' var. Bizimkinde, 'kurtlar' dolaşıyor. Fransızların Balzac'ı oturup Vadideki Zambak'ı yazıyor. Biz kaç yıl oldu Kurtlar Vadisi'ni aşamadık. Balzac, kitabında kocasıyla mutlu olmayan Henriette'le kendisinden çok daha genç olan Felix'in imkânsız aşkını anlatıyor. İmkansız da olsa aşk. Bizimki ise, Allah Allah! Sadece ilk 55 bölümünde toplam 411 cinayet, 152 yaralama, 137 saldırı, 147 dayak, 155 tokat, 175 kavga, 110 işkence, üç tecavüz, 191 taciz, 145 silah kullanma, 226 silah gösterme, 111 silahlı çatışma, üç bombalama, dört adam kaçırma, 145 küfür, 174 tehdit yer almış... Dizide ayrıca Laz Ziya, ihanet eden karısını intihara zorluyor. Kadın ipi boynuna geçirirken fonda Oy Asiyem türküsü çalıyor. Mübarek dizi değil, mezbaha. Ancak çok sayıda vatan evladının buraya 'fırlatılmış' olmaktan şikâyeti yok. Kan ve gözyaşının ortasında bahtiyar bir hayat sürüyorlar. Bu 'bahtiyarlar grubuna' Bakan Kavaf da katıldı. Kişisel beğenisidir deyip geçilebilir ama tuhaf olan, Selma Aliye Kavaf'ın, Kadın ve Aileden Sorumlu bakan olması. Daha da tuhafı, Sayın Kavaf'ın şiddeti yücelten, aşırı milliyetçi, ırkçılığı öven, anti-semitist mesajlar veren diziden 'irite' olmayıp; diğer dizilerdeki öpüşme sahnelerinden 'irite' olması. Daha vahimi ise eşcinselliği 'hastalık' gibi gördüğünü açıklayarak cinsel ayrımcılığın değirmenine su taşıması. Sizce bu 'hayat bilgisi'nin sonu nasıl biter? "Bu hastalığın aşısını da bulamadık. Tüm eşcinselleri Kurtlar Vadisi'ne verelim, kurtulalım!" olabilir mi?

HAYVANLAR BİR 'ALEM'
Amma velakin ben hatırlatmış olayım. Vermekle kurtulmak mümkün değil. Hadi 'mevcutluları' verdik. 'Doğallarını' ne yapacağız? Hayvanlar âlemi bir yığın 'hasta'yla dolu. Eşcinseli, biseksüeli, transseksüeli ortalıkta cirit atıyor! Yaklaşık 1500 türde eşcinsellik gözlemlenmiş, bir kısmı kapsamlı olarak incelenmiş. Mesela zürafalarda her 10 çiftleşmeden dokuzu erkekler arasında. Koçların yaklaşık yüzde 8'i koyunlarla çiftleşmeleri için bir şans verildiğinde bile koçlarla çiftleşmeye devam ediyormuş. Dişi martıların yüzde 10 ila 15'inin eşcinsel davranış sergiledikleri gözlemlenmiş. Hatırlayın, 2004'te ABD'nin Central Park Hayvanat Bahçesi'ndeki görevliler, eşcinsel bir erkek penguen çiftinin taştan yumurtasını döllenmiş gerçek bir yumurtayla değiştirdi, penguen çift yavruyu kendi yavrularıymış gibi yetiştirdi. Bütün bu 'kötü' örneklerden nasıl kurtulacağız. Martıları, keçileri, zürafaları ve diğerlerini 'Kurtlar'a mı havale edeceğiz? Velev ki böyle. Ancak iş bununla da bitmez. Platon, Michelangelo, Lord Bayron, Francis Bacon, Colette, Çaykovski, Shakespeare, Foucault, Sokrat, Wittgenstein, Sappho, Virginia Woolf, Büyük İskender, Keynes, Gide, Genet, Proust, Rimbaud, Freddie Mercury, Sait Faik, Oscar Wilde, Walt Whitman, Leonardo da Vinci, ünlü danscı Rudolf Nureyev, Forster... (Kraliçe Elizabeth 1969'da kendisine Onur Ödülü verdi). Aslan Yürekli Richard, Sezar. Ve daha binlercesi. Uzun bir kişisel tarih var. Hem de bu 'hastalar' tarafından üretilmiş felsefe, askerlik, şiir, roman, resim, heykel, sinema, tiyatro, müzik ve eleştiri sanatlarını da içine alan bir tarih. Hepsini Kurtlar mı yiyecek? Günümüz dünyasında bu zor. O halde şunlara dikkat etmekte fayda var galiba: Dünyaya fırlatılmış olsak bile oradan bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Kişisel olan politiktir. Ve bedenler iktidarların savaş alanıdır Murathan Mungan'ın yazdığı gibi, eşcinseliğe bakış "ideoloji ölçüm aygıtı" gibidir. İyi ve ehil kullanıldığında turnusol etkisi yaratır. Sizi ele verir. Homofobi faşizmin temel motiflerinden biridir. Son söz: Bu ayrımcı dilin bir kadının, üstelik kadın ve aileden sorumlu bir kadının ağzından çıkması 'kaderin cilvesi' olsa gerek. Ama kader, cilvelidir!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA