Doğal ve sağlıklı olan küçük paketleri rafa koyup satışı artıracak

Bu yıl ilk kez 123 kişilik Ar-Ge toplantısını İstanbul'da yapan PepsiCo, yeni yıl üretim trendlerini belirledi. Doğal ve sağlıklı ürünler yerel tatlarla birleşecek

Son dönemde hükümetin Ar-Ge yatırımı yapılmasını teşvik için verdiği destek paketleri pek çok firmanın Türkiye'yi merkez yapma konusundaki düşüncelerini hayata geçirmesini gündeme getirmişti. Coca Cola, HP, Bosch, Huawei Ar-Ge merkezi kurma kararı alırken Pepsi Co da ilk kez Ar-Ge toplantılarını İstanbul'da yapma kararı aldı. Conrad Otel'de iki gün sürecek toplantılara 23 ülkeden 123 Ar-Ge yöneticisi katılıyor. Pepsi Co CSO'su (Chief Scientific Officer) Mehmood Khan, şirket olarak üretilecek yeni ürünlerle ilgili merkezden bölgelere bölgelerden de merkeze bilgi akışı olduğunu ve elde edilen veriler ışığında hem tüketicinin zorlanmadan alabileceği hem de damak tadına ve vücut sağlığına uygun ürünler üzerine yoğunlaştıklarını söyledi. Tüketici gruplarının kültürel özellikleri, yaş ve hayat tarzları sonucunda farklı ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Khan şunları söyledi: "Dünyada trend daha sağlıklı, doğal ve kültürel ürünler yönünde. Tüketiciler artık daha bilinçli ve etiketleri okuyarak ürün tercih ediyor. Son yıllarda bitkisel yağlarında kendi arasında yararlı olup olmayanlarını tespit ettiğimiz için bizde tüm dünyada yağlarımızı yüzde 80'lere varan maliyet farklarıyla değiştirdik."

YENİ BİR SEGMENT YARATIRIZ
Şu anda 43 milyar dolar değere sahip olan, Pepsi Bottling Group satın almasından sonra bu rakamın 60 milyar doları bulacağını belirten Khan, Ar-Ge'ye ayrılan payın ise geçen yıla göre çift haneli olarak büyüdüğünü söyledi. "Daha önce hiç varolmadığımız segmentlerle, pazar ve kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda lüks segmentlerde de ürün üreteceğiz. Ayrıca yerel tadları globalleştirme yönünde de çalışmalarımız var" diyen Khan, segmente adını verecek ürürünler üretme üzerine de ciddi mesai harcadıklarını dile getirdi.

ÇEVRE ÜLKELER TÜRKİYE'Yİ AR-GE ÜSSÜ YAPABİLİR
ABD, Meksika, Avrupa ve Asya'da birçok Ar- Ge merkezleri olduğunu söyleyen Khan, Türkiye'de de bir Ar- Ge merkezi kurulabileceğini söyledi. Khan "Bu etraftaki ülkelerin ne kadar büyüdüğüyle ilgili. Pazar büyürse ilk önce laboratuvar ardından merkez kurulabilir. Yatırım için hazırız" diye konuştu Ar-Ge'ye ayırdıkları payın çift haneli büyüdüğünü kaydeden Khan yerel tadları globalleştireceklerini söyledi.

İLK ÖNCE TÜRKİYE SONRA DİĞER ÜLKELER
OCAK ayı itibariyle 14 ülkenin bağlandığı Pepsi Co Güney Doğu Avrupa Bölgesi Ar-Ge Direktörlüğü görevini yürüten Erdem Göktürk ise ürünlerinde kullandıkları doğal Hoso yağını Türkiye'de üretmek ve yağ tedariğinin tamamını Türkiye'den yapmak için çalıştıklarını ifade etti. Türkiye'de birkaç farklı bölgede deneme üretimlerini yaptıklarını hatırlatan Erdem Göktür, 2010 yılından itibaren Hoso yağı üretiminin tamamını Türkiye'den yapmayı planladıklarını kaydetti. Bunun için kapasitelerini artıracaklarını ifade eden Erdem Göktürk, ilk etapta Türkiye'ye yetecek yağ üretmeyi ardından da bağlı ülkelere yağ tedariği yapmayı hedeflediklerini kaydetti. Göktürk 14 ülkenin bağlı olduğu Türkiye'nin özellikle dünyaya dağıtılacak yeni ürünlerin belirlenmesinde söz sahibi olduğunu sözlerine ekledi.


kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Ekonomi Haberleri
Diğer Ekonomi Haberleri
Hisse alımına onay çıktı, ilk gülen gayrimenkulcüler oldu
Turkmall Libya'da 3 temel attı
28 milyon paket az duman üfledik
İhracat Yüksekova'da eşiği kırdı, 100 milyar doların da altına indi
500 bin işsizin boya badana ile eve ekmek projesi başladı
Babacan Londra'daki G-20 zirvesine katılacak
'Başkent Doğalgaz fazla parayı geriye ödesin'
Tüketiciden bir yaprak kağıt 1000 lira isyanı
Lenin, Akçakoca'ya tıklama rekoru kırdırdı
Danıştay, dağıtımda 60 bin ton sınırı için esneklik ayarı yaptı
Bir yıllık yatırım tablosu
Limak krizde baraj için kredi aldı, utancından söylemedi
Elektriğe yüzde 10 gaz zammı
Vakıfbank: En kötü geride kaldı
Balkaner'in eski tesisine 35 milyon
Enflasyonu ev harcaması artırdı
Urumçi ziyaretinde arama gerilimi yaşandı
Çinli DFM ile Koreli Posco 275 milyon dolarla geliyor
500 yüzsüz, bir varlık barışı ediyor
AB'de işsizlik artıyor
İstanbul'da pide 1,5 TL'den satılacak
"iPhone"na karşı Çin'den "O-Phone"
15 bin öğretmen atanacak
Taksilere büyük gözaltı
2010 katoloğu yeniliklerle dolu
İstanbul'da enflasyon geriledi
İhracat rakamları açıklandı
Ebay, Skype'yi satışa çıkardı
Hesabınızı şaşırmayın!
Halkbank, faiz oranını indirdi
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
İMKB 100 (2012/05/25)
İMKB 100 54809,94
Değişim oranı % -0,19
Hacim-milyon TL 2361037723
Yükselen hisse 176
Düşen hisse 225
Değişmeyen hisse 206
İMKB 100 DEĞİŞİM GRAFİĞİ
2012/05/25
1000 TL'NİZ GEÇEN HAFTA NE OLDU
USD % 1,04 1019 TL
EURO % -0,47 989 TL
IMKB % -5,66 943,36 TL
DÖVİZ
Döviz Alış Satış
ABD Doları 1,8425 1,8435
EURO 2,3065 2,3075
İngiliz Sterlini 2,876 2,89
İsviçe Frangı 1,912 1,923
Japon Yeni 2,298 2,318
PARİTELER
Döviz Parite
Euro / USD 1,2517
Sterlin / USD 1,5677
USD / Japon Yeni 0,7953
USD / İsviçre Frangı 0,9587
DÜNYA BORSALARI
Borsa Son Değer %Değişim
Bombay SENSEX 16222,30 1,72
FTSE 100 London 5350,05 1,59
Hang Seng HK 20501,67 0,31
Argentina MERVAL 2340,26 2,26
DJ Transport 5108,40 0,81
Bovespa, Sao Paulo 54063,00 -1,02
Taiwan Weighted 7147,75 -1,75
Straits Times 2780,42 -1,53
Athens Composite Index 502,52 -4,53
Thailand SET 1110,70 -1,84
HİSSELER
Sembol (ör: "ISCTR")
ARA
YÜKSELEN HİSSELER
Hisse Değer Değişim
IZMDC 5,78 9,47
INDES 3,09 8,80
CBSBO 0,32 6,67
NIBAS 2,31 6,45
DÜŞEN HİSSELER
Hisse Değer Değişim
DENIZ 14,20 -20,00
CEYLN 2,08 -12,24
DOGUB 1,75 -12,06
EUKYO 3,62 -11,49
EN YÜKSEK İŞLEM HACMİ
Hisse Hacim
GARAN 5,86
AKBNK 5,44
ISCTR 3,75
VAKBN 2,99
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol