'Fiyatlar yüksek olsa bile Türkiye'de banka almanın tam zamanı'

Arap Bankalar Birliği'nin Başkanı Yousıf, Türk bankası almak için görüşmeler yaptıklarını bildirdi. Tekstilbank ve Millenium Bank ile daha önce görüşen Fransabank'ın da ilgisi sürüyor

Arap Bankalar Birliği'nin (UAB) Başkanı Adnan Yousıf, Türkiye'de banka almanın tam zamanı olduğunu söyledi. Türk bankalarının 1980'lerde atılıma geçerek önemli bir büyüklük kazandıklarını dile getiren Yousıf, "2000'lerde zor günler yaşandı. Ama şu anda bankalar güçlü durumda. 2009'da küresel finans krizinde de Türk bankalarının batacağını bekleyenler yanıldı. Türkiye'de banka almak için tam zamanıdır" dedi. Satın alma veya birleşmeler için ikili görüşmelerin yapıldığını ancak bir çok Türk bankasının fiyatlarını çok yüksek tuttuğunu da dile getiren Yousıf, Arap bankalarının toplam hacimlerinin büyüklüğü düşünüldüğünde potansiyel işbirliklerinin de daha iyi anlaşılabileceğini söyledi.

ALBARAKATÜRK'TE YATIRIMA DEVAM

Arap Bankalar Birliği'ndeki görevinin yanı sıra Albaraka Banking Group (ABG) CEO'su Adnan Yousıf, Türkiye'de yatırımlara devam edeceklerini de söyledi. Türkiye'de faizsiz bankacılık alanındaki finansal kuruluşların ilki olan Albaraka Türk Katılım Bankası'nda elde edilen başarılardan memnun olduklarını dile getiren Yousıf, "Dört yıl içinde şube sayısını 110'a çıkaracağız. Türkiye'de en çok kredi veren ikinci banka olduk. Bizim için Türkiye anahtar bir rol üstleniyor. Türkiye bizim olduğumuz kadar tüm Arap bankaları için önemli bir pazar" dedi. Arap bankalarının dünya genelinde 2.8 trilyon dolarlık bir hacmin üzerinde oturduğunu da dile getiren Yousıf, 490 üyeleri olduğunu ve 22 ülkeye yayıldıklarını da sözlerine ekledi.

'TÜRKİYE VARKEN YATIRIM İÇİN NİYE BAŞKA YERE GİDİYORSUN'
Adnan Kassar, Türkiye'ye yatırım için şu anekdotu anlattı: "Bir arkadaşımla konuşuyorduk. Çok büyük olmayan bir bölge ülkesinde bankacılık faaliyetlerimizi büyütmek istiyorduk. Arkadaşım bana dedi ki, 'Neden oraya gidiyorsun? Bölgede gerçekten önemli olan bir ülke var, orası da Türkiye. Türkiye'ye gitmelisin.' Ben de düşündüm ve hak verdim. Kardeşime söyledim, 'Birileri beni uyandırdı' diye. Türkiye, gittiğinize değecek bir ülke..."

'HÂLÂ TÜRK BANKASI BAKIYORUZ'
ARAP Ülkeleri Ticaret, Endüstri ve Tarım Odaları Genel Birliği Başkanı Adnan Kassar da, gözlerinin Türkiye bankacılık pazarının üzerinde olduğunu bildirdi. Saad Hariri başbakanlığında kurulan yeni hükümette devlet bakanlığı görevini de üstlenen ve Lübnan merkezli Fransabank'ın ortaklarından olan Kassar, Türkiye'de banka satın almak üzere çeşitli girişimleri bulunduğunu, ancak biraz geç kalmış hissettiklerini, fiyatların çok yukarıya çıktığını anlattı. Kassar, geçmişte Tekstilbank ve Millenium Bank'ı satın almak için temaslar yürüttüklerini, Millenium Bank'ta süreçte ilerleme sağlanmışken son anda sahibinin çok fazla koşul öne sürdüğünü kaydederek, "Türkiye bankacılık sektörü ile hâlâ ilgileniyoruz" dedi.

BANKA BATIŞI BEKLEYEN YANILDI
UAB Başkanı Adnan Yousıf, 2009 krizinde Türk bankalarının batacağını düşünenlerin yanıldığını belirtti. Yousıf, satın alma veya birleşme için görüştükleri Türk bankalarının fiyatlarının yüksek olduğundan yakındı.

kalan karakter 460

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan SABAH veya sabah.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Ekonomi Haberleri
Diğer Ekonomi Haberleri
Nükleerde yeni modeli teklifler belirleyecek
Elektrik fiyatına Nisan 2010'a kadar zam yok
Saddam'dan kaçan Majidi 150 milyon $'lık AVM açtı
atv'nin Kapalıçarşı'sı tarihi alışveriş merkezinde ciroları yüzde 30 artırdı
Vatandaş da kriptolu telefon kullanabilecek
ABD ekonomisi 3'üncü çeyrekte % 3.5 değil 2.8 büyümüş
2.5 milyon memur bugün uyarı eylemi yapacak hayat duracak
1 milyon 600 bin kişi kredi borcu batağına saplandı
Kerkük'ten petrol sevkıyatı durdu
TTNET'ten ayda 18 TL'ye internet
Konut fiyatları bir çok şehirde arttı
Sendikalar üçlü danışma kurulu'na katılmama kararı aldı
Memur eylemine, domuz gribi engeli
TÜSİAD'dan öğretmenler günü mesajı
Yeni iPhone virüsüne dikkat!
Doğalgazda fiyat artışı tartışması
Hipermarketler kurbanlığa ortak arıyor
Trump Towers satışları başladı
Doğan-Maliye görüşmesi başladı
Vergi indirimleri hızlı toparlanma getirdi
Kredi Garanti Fonu bayramdan sonra
KEK toplantısı gerçekleşti
Kamuya 32 bin yeni memur alınacak
Bayram öncesi alışveriş çılgınlığına dikkat
Esnaf, bayramı değil Noel'i bekliyor
Memurların ''uyarı grevi'' yarın
''Maaşlarınızı Güney Kıbrıs'ta harcamayın''
Yastık altında 5 bin ton altın var
İşte memurun 2010 zammı
Altın fiyatları yükselecek mi?
www..com.tr
Facebook’un en iyi gazetesi
SABAH’ı beğen,
son dakika haberlerini kaçırma
facebook.com/Sabah
Son dakika haberlerini
Twitter’ın en iyi gazetesi
Sabah’da takip et
twitter.com/sabah
İMKB 100 (2012/05/25)
İMKB 100 54809,94
Değişim oranı % -0,19
Hacim-milyon TL 2361037723
Yükselen hisse 174
Düşen hisse 228
Değişmeyen hisse 205
İMKB 100 DEĞİŞİM GRAFİĞİ
2012/05/25
1000 TL'NİZ GEÇEN HAFTA NE OLDU
USD % 0,74 1013,5 TL
EURO % -0,84 980,5 TL
IMKB % -4,4 956,02 TL
DÖVİZ
Döviz Alış Satış
ABD Doları 1,8425 1,8435
EURO 2,3065 2,3075
İngiliz Sterlini 2,879 2,893
İsviçe Frangı 1,913 1,924
Japon Yeni 2,296 2,317
PARİTELER
Döviz Parite
Euro / USD 1,2517
Sterlin / USD 1,5693
USD / Japon Yeni 0,7956
USD / İsviçre Frangı 0,9582
DÜNYA BORSALARI
Borsa Son Değer %Değişim
Bovespa, Sao Paulo 54463,16 0,74
Hang Seng HK 20501,67 0,31
Argentina MERVAL 2340,26 2,26
Nikkei 225 8580,39 0,2
T300 Comp. Toronto 11576,47 0,09
Taiwan Weighted 7147,75 -1,75
DJ Industrial 12454,83 -0,6
Straits Times 2780,42 -1,53
DJ Transport 5079,84 -0,56
All Ordinaries, Sydney 4081,20 -0,61
HİSSELER
Sembol (ör: "ISCTR")
ARA
YÜKSELEN HİSSELER
Hisse Değer Değişim
IZMDC 5,78 9,47
INDES 3,09 8,80
CBSBO 0,32 6,67
NIBAS 2,31 6,45
DÜŞEN HİSSELER
Hisse Değer Değişim
DENIZ 14,20 -20,00
ENKAI 4,02 -12,42
CEYLN 2,08 -12,24
DOGUB 1,75 -12,06
EN YÜKSEK İŞLEM HACMİ
Hisse Hacim
GARAN 5,86
AKBNK 5,44
ISCTR 3,75
VAKBN 2,99
Sosyal Medya' nın En Çok Paylaşılanları
ÜCRETSİZ SABAH BÜLTEN ÜYELİĞİ

Üye olun, son dakika haberleri e-postanıza gelsin.

Adı Soyadı :
E-posta :
Üye Ol