Her
yıl yüzde 20 büyüyerek 470 milyon dolarlık büyüklüğe ulaşan organik tarıma talep patlaması yaşanıyor. Özellikle beyaz ve kırmızı ete yoğun ilgi var. Konvansiyonel hayvancılık yaparken, çiftliğini organiğe dönüştüren girişimci sayısı her geçen gün artıyor. Beyaz ette Samsun, Bolu ve İzmir, kırmızı ette ise Manisa Salihli, Çanakkale Ayvacık, Bozcaada ile Aydın illeri ön plana çıkıyor. Tarımsal ürünlerden ziyade kırmızı ete tüketici tarafından da yoğun bir ilgi olduğunu söyleyen ORGÜDER Başkanı ve City Farm Genel Müdürü Ayhan Sümerli, "Bu pazar oldukça boştu. Üreticilerde konvansiyonelden organiğe ciddi bir kayış oldu" dedi.
DÖNÜŞÜM ARTIYOR
Çiftçiler organik üretime, şirketlerin talepleri doğrultusunda ilgi duymaya başladı. Küçük ölçeklerde üretim yapanlar bile çiftliklerini organik üretim yapar hale getiriyor. Konvansiyonel işleyen bir çiftliğin organik üretim yapabilmesi için minimum 3 yıl geçmesi gerekiyor.