Türkiye'de
46 marka ürünü bulunan Eti'nin cirosu 900 milyon doları aştı. Eti'nin en büyük özelliklerinden biri makine fabrikasına sahip olması. Eti 1961'de 22 kişiyle günde 3 ton üretim yaparken şu anda 6 fabrikayla üretimde sınır tanımıyor. Dünyanın sayılı kek üretim tesislerinden birine sahip olan Eti'de bütün işleri robotlar yapıyor ve çıkardığı ürünlere hiç el değmiyor. Tamamen hijyenik ortamda üretimin yapan fabrikada temizlik en önemli unsur. Eti Tedarik Zinciri Grup Başkanı Ali İhsan Yapar, "56 bin metrekarelik alan üzerinde 648 çalışanı bulunan fabrikamızda Eti'nin toplam üretiminden yüzde 20'si karşılanıyor. 360 metre uzunluğundaki hatlarında Eti'nin en sevilen ürünlerini hazırlıyoruz" dedi. Eti'nin amacının global bir marka olmak olduğunu belirten Yapar, "Türklerin olduğu her yerde varız. Türkiye'nin en büyük kek tesislerine sahibiz Farikamızda hijyen kurallarına uyan ve bu kuralları önemseyen bir firmayız" diye konuştu.