* 750 gr. dana eti
* 4 adet havuç
* 5 diş sarmısak
* 10 dal maydanoz
* 5 dal kişniş
* 5 dal Frenk soğanı
* Tuz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* Taze karabiber
Eti küp küp doğrayın. Havuçları ince ince bölün. Sarmısakları ince ince kıyıp soğanları da doğrayın. Tüm malzemeyi tavaya yağı koyup, sarmısak ve soğanları etle soteleyin. Havuçları da ekleyin. Diğer otların hepsini doğrayıp, pişmesine yakın ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin.
FISTIKLI KAYISI REÇELİ
* 1 kg. kayısı
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı dolmalık fıstık
* Yarım limon suyu
Kayısıları yıkayıp, çekirdeklerini çıkarın. Şekeri ilave edip, bir gece bekletin. Sabah orta ateşte 40 dakika pişirin. Limon suyunu pişmesine yakın döküp karıştırın. Biraz soğuduktan sonra kavanoza dökün. Tam soğumadan kavanozun kapağını kapatmayın.
DEREOTLU FISTIKLI MAKARNA
* 500 gr. makarna
* Yarım demet dereotu
* 3 diş sarmısak
* 3 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 5 dal Frenk soğanı
* 1 kase parmesan peyniri
* Tuz
Makarnayı 10 dakika haşlayın. Ayrı bir tencereye yağı koyup, kıyılmış soğan ve sarmısağı kavurun. Makarnayı içine ilave edin. İnce kıyılmış dereotunu ekleyin. Tuz ve cevizi de ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp parmesan peyniri ile servis yapın
.