KIYAFETLERİNİZİ İKİ YIL GİYİN
Giysilerinizi alırken hangi hammaddeden yapıldığına dikkat edin. Vücut için en uygun madde pamuktur. Eğer kişinin pamuğa karşı alerjisi varsa, saten ürünleri önerebiliriz. Giysilerimizin özellikle iç kısmının terletmeyen, alerji yapmayan özellikte olması gerekir.
ayrı kılıflarda saklayın
Kıyafetlerimizi sevsek de iki-üç sene kullandıktan sonra çöpe atmalıyız. Çünkü tüm giysiler, iki-üç sene kullandıktan sonra bakteri üretir.
İç çamaşırlarınızı, üzerindeki bakterilerin tamamen ölmesi için kızgın bir ütüyle ütüleyin.
Elbiseleri gardıropta muhafaza ederken de dikkat edilmesi gereken şeyler var. Takım elbiselerin ayrı ayrı kılıflarının olması gerekir. Elbiseler birbirlerine temas etmemeli. Çünkü bütün gün üzerinizde olan elbiseniz; sokağın tüm kirini, pisliğini emer. Elbisemizi kılıfsız olarak gardıroba yerleştirdiğimizde, bu mikroplar diğerlerine de geçer.
Tişörtleri ve çamaşırları da kumaşlarına göre yerleştirmemiz gerekir. İç çamaşırları ve çoraplar ayrı ayrı muhafaza edilmeli, çekmeceleri ya da kutuları farklı olmalı.
KUTU İÇECEKLERİ SABUNLA YIKAYIP SONRA KULLANIN
Kola, bira ve süt gibi kutuda satılan içecekleri dolaba koymadan önce mutlaka sabunlu suyla yıkayın. Çünkü bu ürünler; fabrikalarda üretildikten sonra, depolarda hiç de sağlıklı olmayan koşullarda muhafaza ediliyor. Hatta üzerlerinde fareler, böcekler gezebiliyor. Bunlardan bulaşacak bir bakteri; tehlikeli enfeksiyonlara hatta ölüme bile neden olabilir. Dışarıda bir lokantaya gidildiğinde de; bu içeceklerin mutlaka pipetle ya da bardakta içilmesini öneriyoruz.
SİRKELİ SUDA BEKLETİN
Dışarıdan aldığımız sebzeleri ve meyveleri temizlerken dikkat etmeniz gereken kurallar da var. Yiyecekleri yıkamak için koyduğunuz leğene bir miktar sirke ilave edin. Sebze ve meyveleri bu suda 10 dakika bekletip ardından bol suyla durulayın. Bu sayede üzerlerindeki tüm mikroplar ve bakteriler ölecektir.