Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ve Ümit Karan beyaz perdede

İKİ yıl önce televizyondaki beyaz eşya reklamlarında rol aldığında "Bu Ümit Karan'da müthiş bir oyunculuk hamuru var.
Onu yoğuracak bir yapımcı/ yönetmen lazım" diye yazmıştım. Ümit'i önümüzdeki günlerde Kaledeki Yalnızlık adlı filmde izleyeceğiz...
Ucundan köşesinden azıcık bulaştığım için kalecilerin duygularını bilirim.
Gerçekten de onlar üç direk arasındaki yalnız adamlardır. 'Kale' normal hayatta güven sembolü olmasına rağmen, konu futbol olunca 'güvensizlik' çıkar ortaya.
O nedenle kaleciler biraz içe dönük, hafif melankolik ama buna karşın çokça 'deli' insanlardır.
Yakında vizyona girecek Kaledeki Yalnızlık filmi de bir kalecinin (Gerçek bir kaleci, Numan Çakır oynuyor) hayatını eksen alıyor.
Yıllar önce bu sütunlarda Hokkabaz filmindeki müthiş oyunculuğuna övgüler düzdüğüm Özlem Tekin'in o günden bu yana ilk kez bir sinema filmiyle izleyicinin karşısına çıkacak olması da benim için ayrı bir mutluluk ve heyecan kaynağı...
Vizyona girmesini dört gözle beklediğim filmin senaryosunu yazan Volga Sorgu, aynı zamanda yönetmenliğini de yapıyor. En çok merak ettiğim ise müzikleri... Zira filmin yapımcısı Mazlum Çimen aynı zamanda oğlu Saki Çimen ile beraber müziklerini de bestelemiş.
Erkan Can, Menderes Samancılar, Nur Sürer, Yıldırım Bayazıt, Ali Erkazan, gibi deneyimli oyuncuların yer aldığı filmde başrolleri eski bir profesyonel futbolcu olan Numan Çakır ile genç oyuncu Tolga Sarıtaş (baba-oğul rolünde) paylaşıyor. Futbol üzerine kurgulanmış bir film gibi görünse de içinde barındırdığı aile ilişkileri, yoksulluk, çaresizlik ve geçmişle hesaplaşmalar nedeniyle naif bir 'kaybetmiş adam' hikayesinin anlatıldığı filmde Atilla Saral, Osman Gidişoğlu ve Cengiz Sezici de misafir oyunculukları ile katkı sağlıyorlar.
Bu filmi çok merak ediyorum, çook...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA