Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeter ki entrika olsun

Futbol dünyası şikenin yanı sıra Futbol Federasyonu'nun yeni projesi Play Off sistemini de tartışıyor. Eğer proje hayata geçerse, lig sonunda ilk dört sırayı alacak takımlar, kendi aralarında Play Off serisi oynayacaklar ve ligin şampiyonu bu mücadelenin sonunda ortaya çıkacak.
Play Off sisteminin, büyük kulüplere daha fazla yayın geliri yaratmak adına tesis edildiği söyleniyor.
Ayrıca şike olayıyla sarsılan ve gelir kaybına uğraması beklenen yayıncı kuruluşun, cirosunun artırılması için böyle bir uygulamanın başlatılacağı da kulaktan kulağa fısıldanıyor. Peki ya Play Off sistemi gerçekten de yayıncı kuruluşun işine gelir mi?
Telegol yorumcusu Ziya Şengül, pazar akşamı ortaya çok farklı bir görüş attı. Dedi ki, "Bu uygulama yayıncı kuruluşun aleyhine olur. Zira ben bir futbolsever olarak sadece Play Off'un oynanacağı son bir ay için decoder kiralarım. Daha önceki maçları izleyip de ne yapacağım? Nasıl olsa asıl şampiyonluk yarışı Play Off'ta şekillenecek..."
Bence Ziya Ağabey son derece haklı. Eğer Play Off uygulaması hayata geçirilirse, Digitürk aboneleri, üyeliklerini Play Off başlayana kadar askıya alabilir. Yani Digitürk, Dimyat'a pirince giderken, elindeki bulgurdan olabilir.
Futbol dünyasındaki bir başka yaygın kanı ise; şike iddiaları ve soruşturma yüzünden insanların futbola ilgi ve inançlarını yitirmeleri yüzünden, maçların bu sezon eskisi kadar ilgi görmeyeceği yolunda...
Aslında ilk başlarda ben de bu görüşteydim. Ama görüşüm yavaş yavaş değişiyor.
Zira şike iddiaları, kulüpleri ve onların taraftarını birbirlerine karşı daha fazla biledi gibime geliyor.
Düşünün; bu hafta sonu Fenerbahçe ile Trabzonspor maç yapsa izlemez misiniz? Ya da Fenerbahçe ile Galatarasay, Fenerbahçe ile Beşiktaş, Sivasspor ile Trabzonspor, Eskişehirspor ile Galatasaray, Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş?
Yani diyeceğim o ki; şike soruşturması taraftarı futboldan soğutacağı yerde, acaba içine daha büyük bir ateş düşürmüş, birbirlerine karşı daha çok hırslandırmış olabilir mi? Meseleye bir de bu tarafından bakmakta fayda var.
Biz şaibeyi de severiz, entrikayı da...
Televizyonda en çok izlenen dizilerin, içinden en fazla entrika geçenler olduğunu unutmayın. Zaten ortada öyle ahım şahım bir futbol yoktu. Belki izlenirse, entrikası yüzünden izlenir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA