Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni cep Herkülü

Naim Acar, hayatını simit satarak kazanıyordu. En büyük dileği Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında 60 bin lira kazanıp hem yabancı bir ülkede dil öğrenerek okumak, hem de iki kardeşini okutmaktı. Gelip gelip 60 bin liralık soruda durakladı. Soru, "Eğer suikastlardan kurtulmak olimpik bir spor olsaydı, altın madalyayı ben kazanırdım diyen, CIA'nın baş düşmanı kimdir?" şeklindeydi. Seçenekler arasında Çakal Carlos, Usame Bin Ladin, Fidel Castro ve Ernesto Che Guavera vardı.
Naim, fikir sahibi olmadığı Carlos seçeneğini elemiş, diğer üç şık arasında tereddüt ediyordu. Castro ve Che üzerinde dolanırken, sunucu Kenan Işık'ın üstü kapalı tüyosu geldi. Işık, "Yani bir dönem Amerika'nın baş düşmanlarından olan Küba'dan biri olacağını mı düşünüyorsun?" diyerek, minik bir tüyo verdi ve Naim'in seçeneklerinin ikiye inmesine yardımcı oldu. Ve Naim de bu minik ipucunun yardımıyla mı bilinmez, doğru yanıt Castro'yu seçiverdi. Hem Naim'i, hem Işık'ı alkışladım. Kim olsa bu durumda kişisel inisiyatifinin sınırlarını sonuna kadar zorlardı. Çünkü ortada müthiş bir toplumsal örnek, adeta elinde meşale tutan bir rehber vardı. Bir genç, simit satarken de genel kültür sahibi olunabileceğini kanıtlamak üzereydi. Arkasından hafifçe itmenin kime ne zararı olabilirdi ki? Kenan Işık da işte öyle yaptı.
Naim, 120 bin liralık sorunun doğru yanıtı olan 'Tavşan'ı da biliyordu ama kaybedeceği para 45 bin liraydı. Hayat ona bu kadar büyük bir parayla asla kumar oynanmayacağını öğretmişti. Doğrusunu yaptı ve hedefi olan 60 bin lira ile stüdyodan ayrıldı. Hem zeki, hem azimli, hem de alçakgönüllü ve tevekküllüydü. Bana göre yeni Cep Herkülü Naim oydu. Hayatın ağır yükü ancak bu kadar başarıyla omuzlanabilirdi...
Benim dikkatimi çeken ise; babası yerine fırının patronunun aile ile beraber stüdyoya gelmesiydi. Baba büyük bir fedakarlık göstererek tezgahın başında kalmış, oğlunun bu kader gününe şahit olmak için 'patron'u göndermişti. Kendimi ne kadar zorlasam da o patrona bir türlü sempati duyamadım. Ben olsam, şartlar ne olursa olsun, o babayı stüdyoya gönderir, gerekirse simit tablasını omuzlar, sokağa kendim çıkardım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA