Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Kır dizini otur kızım!

Okurumuz Yasemin Yıldırım, Bir Çocuk Sevdim ve Al Yazmalım dizilerini eksen alarak önemli bir toplumsal çözümlemeye gitmiş:
"Yüksel Bey merhabalar, sizin gibi bir TV avcısı ile bazı endişelerimi paylaşmak istedim. 23 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Çok fazla TV izlemeyen, hatta hiç dizi takip etmeyen bir insanım. Fakat bu aralar boş vaktim olduğundan şöyle yeni başlayan dizilere bakıyorum da 'Keşke bakmaz olaydım' diyorum.
Bir genç kızın hikayesi anlatan Bir Çocuk Sevdim ve Al Yazmalım dizilerinden nasıl rahatsız oldum anlatamam. Neden genç kızlar sürekli erkek arkadaşlarıyla beraber olup hamile kalıyorlar? Neden sonra toplum önünde küçük düşürülüyorlar? Neden aile, kendi kızına kötü kız, bebeğe kötü çocuk gözüyle bakıyor? Neden aileleri gençlerin hata yaptıklarını düşündüklerinde arkalarında duramıyor ve buna namus gözüyle bakıyorlar?
Hadi ben okuyan, bilen, namusun insanın niyetinden, ahlakından kaynaklandığını gören bir bireyim. Peki ya diğerleri? Okumaya fırsat bulamamış insanların kızları? Onlar izleyince ne olacak? Ne olacağını söyleyim ben size: 'Kız kır dizini otur, okuyacan da kötü kız mı olucan?' cümlesini her gün duyacağız. Ben kültürel yönden ne kadar şanslıysam bu ülkede, bir o kadar da şanssız insan olduğu lütfen unutulmamalı. Senaryolar artık daha sıkı denetimden geçmeli. Ben 'Yeter' diyorum ve artık TV'de hamile kalıp dışlanan genç kız görmek istemiyorum. Teşekkürler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA