Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gazze 'Tek Türkiye' diyor

Köşemizin müdavimleri onu tanıyorlar. Fahri Ortadoğu temsilcimiz; şair, yazar ve gazeteci dostum Abir Zaki, televizyon konusunda derlediği haberler ve uçurduğu tüyolarla köşemize sürekli 'Arap Baharı' yaşatır.
Bu sefer de Ortadoğu ülkelerinde fenomen haline gelen Samanyolu TV'nin dizisi Tek Türkiye'nin bölgedeki ilginç yansımalarını anlatmış.
Zaki'nin geçtiğimiz hafta, mbc.net sitesinde okuduğu habere göre, Gazze'de yaşayan ve Tek Türkiye dizisinin fanatiklerinden olan restoran sahibi Cihad Tayih, dükkanına dizinin Arapça yayınındaki adı olan El-Ard Altayyıba (İyi Toprak) ismini vermiş.
Tayih, dizinin yayınlandığı perşembe günleri yemeklerini, dev plazmadaki dizi görüntüleri eşliğinde sunuyor ve paraya para demiyormuş. Kapısını açık tutup restorana girmeyen insanları bile diziyi izlemeleri için teşvik ediyormuş.
Tayih, mbc.net muhabirine neden diziye bu denli bağlandığını şu sözlerle açıklamış: "İki sebepten dolayı: Birincisi, dört sezondur dizi çok başarılıydı. Gazze'nin neredeyse tamamı bu diziyi izliyor. Sebebi de topraklarını savunan, ihaneti ve yolsuzlukları reddeden bizim ahalimizin sahip olduğu nitelikleri taşıması...
İkinci sebep de; benim restoranımın da, 'İYİ TOPRAK' gibi müşterilerine hep iyi yemekler sunması!"
Restoran sahibi Tayih, dizi karakterlerinin analizini ise şöyle yapmış:
"Doktor Tarık'ı (Ozan Çobanoğlu) çok seviyorum. Çünkü o bir savaşçı. Halkının davası için mücadele ediyor ve ülkesinin bağımsızlığa kavuşması için savaşıyor. Tarık, halkını ve prensiplerini koruyan, kendi çıkarlarını hiçe sayan bir devrimci.
Dila hemşirenin de işkencelere maruz kalmasına rağmen gösterdiği cesarete hayranım!
Şivan'ın da hayranları çoktur. Vicdanı, halkını korumak için kahramanca çalışmaları ve Tanrı'ya olan inancı, onu Gazze halkına sevdirmiştir."
Tayih, karşılaştığı ilginç bir olayı ise şöyle nakletmiş:
"Bir gün komik bir olay yaşadım: Bir çocuk restoranıma geldi ve tabelaya bakıp diziyi izledi. Sonra bir dahaki gelişinde bana 'Cihad Amca, Şivar Amca nerede? Dr. Tarık nerede? Senin restorana gelirler mi? Bir bölüm burada çekerler mi?' diye safça sordu. Ben de ona 'Belki bir gün gelirler ve çekerler' dedim. Temennim budur."
Elçiye zeval olmaz.
Belki bu haber Tek Türkiye'nin yıldızlarının Gazze'yi ziyaret etmesi için bir vesile olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA