Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Türkiye 'iddia' oynuyor!

Sözünü ettiğim, isim benzerliği olan bahis oyunu değil. Aslında o oyuna da pek gerek yok. Zaten millet olarak aylardır topluca 'iddia' oynuyoruz. Bu ülkede, iddiada bulunmak acayip prim yapmaya başladı. Dayanağı olsun olmasın, belgeye dayansın dayanmasın; ortaya bir iddia, bir suçlama atmanız yeter. Herkes bir anda sizi konuşmaya başlıyor. Bu ülke "Reklamın iyisi kötüsü olmaz" düsturunun ispatı için koca bir deney laboratuvarı gibi...

SADECE 'CİK'LEMEK YETİYOR
Ergenekon ve şike olayı henüz mahkeme aşamasında olduğu için, teknik olarak şimdilik sadece 'iddiadan' ibaret. Cübbeli Ahmet Hoca için de türlü iddialar söz konusu. Ve son dakika; reyting soruşturması...
Ama son günlerde bu dört olaydan daha fazla konuşulan iddiaların sahibi bir doktor...
Ne tuhaftır ki; yabancı ülkelerde bir doktorun ismini sadece dünyayı sarsan bilimsel çalışmaları nedeniyle manşetlerde görürsünüz. Bizim doktor ise neredeyse saat başı magazin dünyasıyla ilgili tweet'leri nedeniyle gündemin en tepesinde.
Hakkında açılmış onca davaya, kafasına inen çantalara, gece kulübü önlerinde tartaklanmaya aldırmayıp 'cik'lemeye devam ediyor.
Kimi aynı yöntemle yanıt veriyor, kimi daha ileri gidip şiddete başvuruyor, kimi binlerce liralık tazminat davalarıyla karşı koymaya çalışıyor.
Geçmişinden emin olamayan bazıları ise "Aman bana da bulaşmasın" diyerek, sessiz kalmayı tercih ediyor.
Doktor'un kanlı neşterinin ucuna son olarak program yapımcısı Acun Ilıcalı ve Kanal D ile Star'ın CEO'su İrfan Şahin takıldı. Bu seferki iddia tüyler ürperticiydi.
Doktor'a göre İrfan Şahin; Kanal D ve Star'ın reklama giriş çıkış saatlerini aile dostu Acun Ilıcalı'ya sızdırıyor; Acun da buna göre kendi yarışmalarının en can alıcı yerlerini iki rakip kanalın reklamda olduğu dakikalara denk getirip para ve şöhret sahibi oluyordu.
Acun'un iddiasına göre ise Doktor, yarışmalarında jüri üyesi olmak istemiş, reddedilince de karalama kampanyası başlatmıştı. Acun önceki gece Habertürk'te, Doktor'un jüri üyesi olmak için kendisine gönderdiği kısa masajı açıkladı ve Acunn.com'da yayınladı. Doktor ise bu mesajın 'feyk' olduğunu iddia etti.

ÇAMURUN İZİ KA LIR MI?
Kimileri Doktor'un iddialarını 'iz bırakmak için çamur atmak' olarak yorumluyor. Ama bir başka kesim, "Nihayet biri çıkıp magazin dünyasının derin sırlarını afişe etme yürekliliğini gösterdi" diye düşünüyor.
Eminim medya, Doktor'un iddialarına giderek daha geniş puntolarla yer verdikçe; ikinci gruptakilerin hem sayısı, hem de heyecanı artacak. Ve korkarım; Doktor yakında köşe sahibi ya da program sunucusu olarak 'iddiadan' misliyle kazanacak. İsmini vermeyip yazı boyunca 'Doktor' kod adı kullanmam, işte bundandır...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA