Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yaratıcılıkta son nokta (!)

Bu sütunlarda dizi senaristlerini, yaratıcılık sıkıntısı çekmeleri ve hep aynı olaylar ekseni etrafında dönmeleri nedeniyle sık sık eleştiririm.
Ama FOX'taki Yer Gök Aşk dizisini izledikten sonra, hepsinden özür dilemeye karar verdim. Zira böyle bir yaratıcılık (!) hayatımda görmedim...
İzlemeyenler için özet:
Yusuf, böbrek yetmezliği nedeniyle hastanededir. Acilen organ nakline ihtiyacı vardır.
Yusuf'un annesi ile eşi Bade, onun hayatından daha ziyade, tek aşkı Havva ile arasının giderek ısınmasından kaygılıdırlar. Gelin ile kaynana, Yusuf'u Havva'dan kopartmak için dahiyane (!) bir plan yaparlar.

EV YAPIMI BÖBREK
Bade bir böbreğini Yusuf'a bağışlayacaktır. Böylece Yusuf, Bade'ye duyduğu minnet borcu nedeniyle Havva'dan uzaklaşacaktır. Bunun için gelin ile kaynananın organ nakli konusunda uzman olmaları ve evlerinde kurdukları özel laboratuvarda alıcı ve vericinin doku örneklerinin birbirine uyduğunu ispatlamaları gerekir ama olsun... Dokunun uyacağı büyük ihtimalle içlerine doğmuştur! Nitekim doktor tahlil yapar ve dokuların uyduğunu belirler. Ancak bir sorun vardır. Bade kalıtımsal olarak şeker hastasıdır. Organ nakli mümkün değildir. Bunun üzerine gelin ile kaynana, hastanede organları daha önceden bağışlanmış bir kişinin ölmesiyle muhteşem B planlarını uygulamaya sokar. Bade doktora gider, "Bu böbreği bana satacaksın, sonra da Yusuf'a takacaksın. Ama böbreği benim verdiğimi söyleyeceksin" der. Doktorla birlikte akıllara durgunluk veren (!) bu planı uygulamaya sokarlar.

GENEL ALICI YUSUF
Bu arada Allah, Yusuf'a çok önemli bir özellik bağışlamıştır. Neredeyse herkesin böbreği bizim Yusuf'a uymaktadır.
Yusuf neredeyse önüne serilen böbrekler karşısında parmağını yalayıp "Ooo piti piti, karamela sepeti..." diyerek seçim yapacak haldedir. Yani kedinize ciğer almak için dışarı çıksanız, bu kadar kısa süre içinde bulamazsınız. (Allah, böbrek için yıllarca acı içinde sıra bekleyen herkese 'Yusuf şansı' nasip etsin, amin!)
Vallahi hiç anlamam... Antalya Televizyon Ödülleri'nde bu yıl en iyi senaryo ödülü Yer Gök Aşk'tan başkasına giderse, ellerim dünya ahret jürinin yakasındadır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA