Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ekranda yılbaşı böyle geçti

Her yılbaşı olduğu gibi yine ekran nöbetindeydim. Ama ne yalan söyleyeyim, güzel vakit geçirdim. Bu yılbaşı, ekranda izlemekten keyif aldığım pek çok şey vardı. Bir kanaldan diğerine zaplarken, bir de baktım yeni yıl gelivermiş.
Bu yılın özelliği, resmi reyting sonuçlarının açıklanmıyor oluşuydu. Zira reying ölçüm sistemimiz usulsüzlük iddiaları nedeniyle, 2011'de kendi reytingini imha etmişti. Yani, anında grafik ölçümü veren SBT Analiz sistemi dışında durum belirsiz.
Bu nedenle 'Türkiye yılbaşına filanca kanalla girdi' diyebilmek, resmi olarak mümkün değil. Ama belli ki Acun yine işi bitirmiş.
Yetenek Sizsiniz'in rüya takımını yarıştırıp milleti ekrana kilitlemiş. Star da, BKM'nin yılbaşı özel programı ile fena iş yapmamış. atv'de Yahşi Cazibe, pazartesi günlerinin klasiği Arka Sokaklar ile başetmiş. (Yahu millet yeni yıla niye polisiye izleyerek girsin ki zaten? Allah'a şükür daha o kadar sıyırmadık kafayı!)
Genel durum bu...
Şimdi gelelim kanal kanal yılbaşı analizine:

KİBARİYE PAYLAŞILAMADI
Görünen o ki, ekranda eğlendirme gücüne inanılan sadece iki sanatçı var. Biri Kibariye, diğeri Hüsnü Şenlendirici... Hangi kanalı açsam bu ikiliden birine rastladım.
Kanaltürk yılbaşına en iyi hazırlanan kanaldı.
Kibariye'nin gündüz ekranında test edilip onaylanan reyting gücü, yılbaşı ekranına aktarılmış; yanına bir de Hüsnü Şenlendirici ilave edilince, ortaya son derece şenlikli bir yılbaşı mönüsü çıkmıştı. E, bizim millet zaten yılbaşında şarkı/ türkü ile eğlenmeye alışkın. Kanaltürk nabza göre şerbeti iyi verdi doğrusu.
Ama diğer kanallar, Kibariye'yi Kanaltürk'e karşı kullanma yolunu tercih etti.
TV8, Kubat'ın Kibariye ile yaptığı eski programı alıp Kanaltürk'ün karşısına dayadı.
Star da NTV'nin arşivindeki unutulmaz düetler içinde en çok Kibariye ile reyting aldı.
Hüsnü Şenlendirici ise hem Kanaltürk'te, hem Star'da, hem de TNT'de üfledi.

KUMDAN KALE KAZANDI
Yetenek Sizsiniz'de, bugüne kadar en fazla ilgi gören yarışmacıların birincilik için mücadele ettiği Rüya Takım yarışmasını ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla kum kullanarak muhteşem resimler yapan Veysel kazandı.
Bence de Veysel gerçek bir yetenekti ve özellikle Yerine Sevemem şarkısı eşliğinde yarattığı kumdan aşk öyküsü ile herkesin gönüllerini fethetmesini bildi.
Sihirbaz Aref ise bu kez ünlü numarasının basit sırrını açıklayarak herkesi şaşırttı. Gösterisinin son bölümündeki numara ise bir kez daha ağızları açık bıraktı.
Genç illüzyonist, numaralarının sırrını çözmeye çalışanlara da sahneden bir göndermede bulundu: "Aslında çözecek bir şey yok. Önemli olan izleyip keyif alabilmek..."
Hadise konseri, izleyicilerin büyük bölümünün yeni yıla Show TV ekranını izleyerek girmesini sağladı. Hadise gerçek bir 'show girl' olduğunu, sahnenin her santimetrekaresini doldurarak ispatladı.
Show Haber Merkezi'nin hazırladığı 'habercinin klibi' ise son derece yaratıcıydı. Büyük bir emekle hazırlandığı, her karesinden belli olan klip, gerçek bir montaj harikasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA