Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu şarkı tamamdır

Bakmayın siz müzik yarışmalarında hasbelkader jüri üyeliği yaptığıma... Müzik otoritesi değilim, sadece iyi bir müzik dinleyicisiyim. Şimdi eleştirmen şapkamı bir kenara koyup müziksever Yüksel Aytuğ olarak diyorum ki, "Can Bonomo'nun Eurovision şarkısı tamamdır!"
Love Me Back'in Eurovision'da alacağı derece beni zerre kadar ilgilendirmiyor.
Ben, bu yıl ülkemi bu şarkı ve bu genç sanatçı temsil edeceği için mutluyum.

KENDİNE ÖZGÜ...
Bir kere Can Bonomo'nun bir tarzı var. Herkesin birbirini taklit ettiği, birbirinden fikir ve stil tırtıkladığı şu günlerde eskilerin deyimi ile 'nev-i şahsına münhasır' yani 'kendine özgü' olmak hem güç hem de değerli...
İşte Can Bonomo'yu bunun için sevdim.
Giyim kuşamı da özgün, yaptığı müzik de... Ortaya koyduğu işe 'İstanbul müziği' diyor. Ne kadar doğru bir tanımlama...
Tıpkı daha önce yaptığı şarkılar gibi Love Me Back de bir kültür armonisi... Sazlar eşliğinde zeybek gibi başlıyor, nihavend semai gibi devam ediyor, Levanten müziği ile noktalanıyor. Sadece bu yönü bile şarkıyı enternasyonel kılmaya yetiyor.
Love Me Back'in pek çok avantajı var. Bir kere son derece hareketli ve neşeli bir şarkı. Eurovision'un "Hadi gelin hep birlikte eğlenelim" misyonuna son derece uygun. Bir de nakaratı fena halde akılda kalıcı...

TELAFFUZU SEVİMLİ
Ayrıca tarz olarak müzikale yakın duruyor. Yani iyi kurgulanmış bir teatral sahne çalışması ve koreografi ile final akşamında çok daha parlayacağı kesin. Bir de Can'ın sempatik ışığı, esprili konuşma tarzı ve 'sahiciliği', genç izleyici kesimini yüreğinden yakalayacak kadar cezbedici.
Can'ın İngilizce telaffuzu tartışılıyor.
Ben hafif İtalyan İngilizcesi'ne kaçan bu aksanın Can'a sevimlilik kattığı inancındayım.
Bir tek kaygım var, o da kondisyon... Malum, Hadise finalde hem dans edeceğim, hem şarkı söyleyeceğim derken nefes nefese kalıp detone olmuştu. Umarım aynı olay Can'ın başına gelmez.
TRT'deki tanıtım gecesinde şarkı playback icra edildi. (Hatta ilk icrada CD takıldı, şarkı kekeme oldu, neyse ki fazla çaktırmadılar)
Acaba işin içine tempolu bir koreografi de girerse, Can aynı sound'u tutturabilir mi?
İşte bu konuda biraz kaygılıyım...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA