Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu ne tesadüf?

Yakından Kumanda Akademisi'ne (!) mensup okurlarımızın dikkat ve takipçiliği gerçekten de her türlü takdire değer... Okurumuz Kemal Kozan da TRT 1'deki Bir Zamanlar Osmanlı-Kıyam dizisinin, nasıl Kurtlar Vadisi Pusu'nun dümen suyuna takıldığını saptamış:
"Merhaba Yüksel Bey, ben birbirinden alakasız iki ayrı dizide dikkatimi çeken birbirinin kopyası iki sahneyi paylaşmak istedim.
Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat, İzzet'i diri diri mezara gömdü.
Aynı olay 2 hafta sonra Bir Zamanlar Osmanlı- Kıyam dizisinde yaşandı.
Solakbaşı, Patrona'yı aynı şekilde diri diri mezara gömdü. Aralarındaki fark; İzzet mezarda kaldı, Patrona mezardan çıktı. Tabii şimdilik... İkincisi: Solakbaşı'nın kayınpederi ocakta yanan kor ateşi avucuna alarak, elini damadına uzattı. Damadı da elini ateşin üzerine koyarak avuçlarındaki kor ateşe aldırmadan; birbirlerine bağlılıklarını gösterdiler. Aynı olay, Memati ile kayınçosu Pusat arasında geçti. Aralarındaki tek fark ise Memati'nin avucunda kor ateş değil de şöminede kızdırdığı demiri kullanmasıydı.
İnsanın aklına ister istemez şöyle bir şey geliyor: Aradan 300 yıl bile geçmiş olsa bizim racon değişmiyor!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA