Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bu da bizim Yağmur adam

atv'nin Uçurum dizisinde her hafta bir başka sosyal yaraya değiniliyor. Dizi bu haliyle insanlara hoşça vakit geçirtmenin ötesinde bilgilendirme ve sosyal farkındalık yaratma konusunda önemli bir misyon üstleniyor.
Son iki haftadır Yaman'ın otistik kardeşi Kutlu hikayede öne çıkmaya başladı. Genellikle gençlik dizilerinde canlandırdığı karakterlerle tanıdığımız Enis Arıkan, otistik Kutlu'
yu neredeyse kusursuz bir anlatımla ekrana taşıyor. Görünen o ki, 'Bizim Yağmur Adam'a ilerleyen bölümlerde daha çok rol yazılacak.

OTİZMİ TANIYALIM
Son bölümün alt metninde ise otistiklerin en büyük sorununun onlara sosyal hayata katılabilecekleri fırsatlar yaratılmaması olduğunun altı çizildi. Pek çoğu deha düzeyinde zihinsel yeteneğe sahip otistiklerin, toplum hayatına kazandırıldıkları takdirde yaşamımıza nasıl duygusal ve mental bir zenginlik katacakları harika bir anlatımla vurgulandı. Eminim, bu diziyle birlikte otizm konusunda bilgi eksikliği bulunanların, bu kişilere bakışında köklü değişiklikler olacaktır.
Bu haftanın en yürekleri dağlayan sahnesi ise Felicia'nın Yaman tarafından tecavüze uğramasıydı. Bir zamanlar 'fahişeliğin' tecavüzde indirim sebebi sayılması yönünde irade kullananlar acaba bu sahneyi izlerken ne hissettiler, çok merak ediyorum.
Geçen hafta vurgulamıştım; Uçurum, bize insan olmayı adeta yeniden öğretiyor. Etrafımızda işlenen insanlık suçlarına kayıtsız kalmamamız gerektiği konusunda adeta sis düdüğü çalıyor. Ben en çok, sıradan bir ev hanımı olan genç Pınar'ın çabasını anlamlı buluyorum. Pınar bu hafta niye böyle davrandığını açıkladı. Eva'ya dedi ki, "Hiç tanımadığım birilerine, sana ve Felicia'ya yardım etmek bana iyi geliyor..."
Eğer bugüne kadar fırsatınız olmadıysa siz de deneyin. Eminim size de iyi gelecektir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA