Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İzleyiciden 'Beyaz' bir talep

Okurumuz Semra Aydoslu, Beyaz Show'u eksen alarak, sohbet programlarında konukların yeterince konuşturulmadığını belirtmiş. Önce okurumuzun görüşleri... Ardından benim de söyleyeceklerim olacak:
"Bilmiyorum herkes ne düşünür ama ben ciddi olarak dizi izleyen biriyim. Dizi izlemek, işten sonra stres atmamı sağlıyor. Ama ben de son zamanlarda sizin gibi Ezel'in fanatik bir izleyicisi olarak dizileri Ezel öncesi ve Ezel sonrası diye ayırıyorum. Artık hiçbir dizi eskisi gibi tat vermiyor
Şuaralar izlediğim Ezel uzantılı Son, Uçurum ve Suskunlar hariç... Hepsini keyifle izlememe neden oldukları için bu dizilerin ekiplerine teşekkür ediyorum. Bu dizilerle ilgili olarak daha sonra ayrıca yazmak isterim.

SOHBET EKSİK KALIYOR
Benim sıkıntım, Beyaz Show'un geçen hafta yapmış olduğu yayınla alakalı. Suskunlar dizisinin oyuncuları ve şarkıcı Haktan program konuğuydu.
Ben Beyaz'ı pek izlemiyorum. Ama Suskunlar'ın konuk olduğu bölümü izlemek istedim. Açıkçası oyuncularla ilgili, gelecek bölümlerle ilgili, dizinin parmak bastığı konuyla alakalı yorumlar, konuşmalar bekledim. Ama üç saatlik program bana hiçbir şekilde tatmin edici bir geri dönüş sağlamadı. Oraya konuk olan bütün oyuncular o kadar dolu ki; bir de yanlarına bir o kadar dolu olan Haktan'ı koyduğunuzda birinden vazgeçmek durumunda kalıyorsunuz.
Beyaz, Haktan'a şarkı söyletmekten ve gına gelen reklam aralarından sonra oyunculardan sadece iki laf çıktı ve program bitti. Program boyunca dekor olmaktan öteye gidemedikleri gibi ekran başında benim gibi Suskunlar oyuncularının konuşmasını bekleyen izleyiciler de çileden çıkmıştır sanırım.

SEYİRCİ TATMİN OLMUYOR
Bu tarz programlarda benim favorim eskilerden beri Cem Özer'dir. Oraya gelen konuklar derdini veya merak edileni anlatır, araya bir iki şarkı girer, aslolan sohbet olur; izleyici de programdan keyif alır.
Beyaz'ın program formatı bu şekilde olmayabilir ama gelen konuklara ve o kadar süre televizyon karşısında oturup izleyen seyirciye de haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Ki o kadroyu bir arada görmek her zaman nasip de olmayabilir. (Mesela ben Berk Hakman'ı çok merak ediyordum. Dizide canlandırdığı karakterin bizi ters köşe yapması beni acayip heyecanlandırmıştı. Ve Berk Hakman'ın bu kadar iyi bir oyuncu olmasına şaşırdım, kendisini ayrıca kutluyorum.)
Bilmiyorum eleştirilerim kendisini ne kadar ilgilendirir ama Beyaz'ın programını benim gibi düşünerek izlemeyen çok insan var çevremde. Saygılar..."

TELEVİZYON GERÇEKLERİ
Seyircimiz kendi açısından haklı olabilir. Ama Beyaz'a da haksızlık etmemek gerek. Zira dizi oyuncuları, yapım şirketlerinin talimatıyla 'dizide canlandırdıkları karakterleri zedeleyecek' tavırlardan uzak kalmaları konusunda uyarılıyorlar.
Pek çoğu zaten bu tür programlara 'sihir bozulmasın' diye gönderilmiyor. Bırakın dizide neler olup biteceğinden söz etmeyi, kendi rollerini anlatırken bile lafları yuvarlamak zorunda kalıyorlar.
Şarkı-türkü yoğunluğuna gelince: Doğal olarak her sanatçı, programa kendi şarkılarını ve albümünü tanıtmak için gelir. Ayrıca bu tür programlarda şarkı bölümlerinin, sohbet bölümlerinden daha fazla reyting aldığı, yıllardır süregelen bir televizyon gerçeğidir.
Eminim sevgili Beyaz, bu köşede yayınlanan her yorumda olduğu gibi yine bu satırlardan da kendine fayda sağlayacak çıkarımlarda bulunmaktan geri durmayacaktır.
Ama eleştiride bulunurken, lütfen bu şartlar altında talk show programı yapmanın 'imkansızlıklarını' da gözardı etmeyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA