Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

En iyi ve en kötü finaller

Tutkunu olduğumuz diziler hayatımızdan çıktı; kimi bir süreliğine, kimi ebediyen... Final ve sezon finallerinin pek çoğunu izledim. Eminim sizin de aklınızda en iyi ve en kötü finallerle ilgili bir sıralama oluşmuştur.
Ben de hem kendi değerlendirmelerim hem de köşemize okurlarımızdan ulaşan mesajlar ışığında iki liste hazırladım.
Allah kabul etsin!

EN İYİLER
1- SUSKUNLAR:
Zaten acayip bir diziydi. Sezon finali de bir acayip oldu. En ılımlı aile dizileri bile karakterlerini finallerde birer birer öldürürken; Suskunlar'ın intikam alma yöntemi çok farklıydı.
2- SON: "Bu dizinin kuyruğunu bağlamak zor olacak" diyenler yanıldı. Son, başı sonundan belli dizilere nazire yaparcasına farklı bir finalle ekranlara veda etti ve bu yönüyle de önemli bir kilometre taşı oldu.
3- KUZEY GÜNEY: İlk başlarda yalpalamasına rağmen, sezonun sonunu iyi getirdiler.
Özellikle son sahnede Kıvanç Tatlıtuğ ve Aziz Kocaoğlu'nun muhteşem performansları parmak ısırttı.
4- MUHTEŞEM YÜZYIL: Yıllardır çile çeken Hürrem'in sezon finalinde düşmanlarını teker teker tuş etmesi ilgiyle izlendi.
5- ÖYLE BİR GEÇER ZAMAN Kİ: Sezon finali değil de gerçek final gibiydi. İzleyici, diziden ayrılan Ali Kaptan'ın ardından rıhtımda mendil sallarken pek duygulandı.
6- FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE? Özellikle Fatmagül'ün finalde adalet sistemi ve kadın haklarıyla ilgili manifesto sayılabilecek mesajları etkileyiciydi.
7- YALAN DÜNYA: Hep güldürmesine alışık olduğumuz dizi, sezon finalinde izleyicilerin damağında son derece dramatik ve romantik tatlar bıraktı.

EN KÖTÜLER
1-YAHŞİ CAZİBE:
Başrol oyuncusu Aslıhan Gürbüz ile ilgili prodüksiyon sorunlarının senaryoya yansıtılması ve Cazibe karakterinin adeta tek bölümle imha edilmesi, izleyiciyi fena halde rahatsız etti.
2-ADINI FERİHA KOYDUM: Diziye adını veren karakterin, öyküden ayrılacak olması nedeniyle dizi final yapacaktı. Ama sonradan işi sezon finaline çevirdiler. Bu 'uzatma' pek hoş karşılanmadı.
3-HAYAT DEVAM EDİYOR: Diziye adını veren Hayat ile beraber, öyküdeki neredeyse tüm karakterlerin sezon finalinde ölüm-kalım mücadelesi vermesi; 'Gelecek sezon hayat nasıl devam edecek?' sorusunu gündeme getirdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA