Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Haydi ünlüler mutfağa

Bilirsiniz, bizde ekran yarışmaları önce sıradan vatandaşlarla başlar, ardından işin içine ünlüler girer ve onlar yarışır. Show TV'nin yaz ekranındaki kozlarından Şeflerin Düellosu'nda şimdilik sıradan şefler ve şef adayları yarışıyor.
Naçizane önerim, ayda en az bir kez mutfakta ünlülerin yarışması. Eminim ortaya çok iddialı ve neşeli görüntüler çıkacaktır.
Bu arada yarışmadaki şeflerin bilindik yemekleri allayıp pullamak için yaptıkları eklemeleri büyük bir hayretle izliyorum.
Örneğin; geçen akşam Onur isimli yarışmacı, 40 yıllık Manisa Kebabı'nı şöyle sundu: 'Pekmezli mango garni ve domates sos eşliğinde elmalı Manisa kebabı'.
El insaf yani; Manisa nire, mango nire?
Sanırsınız ki Manisa, mango meyvesinin anavatanıdır. Millet orada mango salatası olmadan sofraya oturmaz!
Yakında şöyle bir yemek ismiyle karşılaşırsanız, şaşırmayın: 'Dimyat rizottosu yatağında domates sosuyla marine edilmiş Meksika fasulyesi, travmatik kırmızı soğan eşliğinde...' Yani, bildiğiniz pilav üstü kuru, yanında da yumrukla kırılmış cücüklü soğan...

İSKENDER TARİFİ(!)
Perşembe akşamı program başladığında ise büyük bir şok yaşadım. Hollywood'un ünlü oyuncusu Colin Farrell aşçı önlüğü giymiş, Şeflerin Düellosu'na katılmıştı. Malum, kendisi İskender filmiyle dünyayı sallamıştı.
"Helal olsun yapımcı kardeşim Caner Erdem'e" diye geçirdim içimden, "Colin Farrell'ı kapmış, stüdyoya getirmiş, İskender Kebap yaptıracak!.."
Meğer o benim gördüğüm Farrell değil, ona ikizi gibi benzeyen Cihan adlı yarışmacı değil miymiş?

SARIŞIN TEREYAĞI
Diğer yandan sunucu Atılgan Poyrazoğlu zaman zaman programda yaptığı benzetmelerle kendini bile aşıyor. Önüne 'esmerleştirilmiş tereyağı' olarak getirilen nesneye bakıp "Yahu ne esmer tereyağı? Bu resmen bildiğimiz taş gibi sarışın tereyağı" dedi. Yarışmacı, macun kıvamındaki yağın altını eşeleyip esmer rengi ortaya çıkarınca, Atılgan espriyi patlattı: "Tereyağının dip boyası gelmiş. Üstü sarı, altı kahverengi..."
Uzay gemisi Atılgan, dünyadan aranıyorsunuz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA