Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Nasıl bu hale geldik?

İnsanlık gerçekten öldü mü? Nasıl bu kadar vurdumduymaz, bu kadar bencil, bu denli duyarsız insanlar haline gelebildik?
Bana insanlığımı sorgulatan olay; dün sabah 09.30 sularında Number One Radyo'da yaşandı. DJ arkadaş, şarkı aralarında günün gelişmeleriyle ilgili yorum(!) yapıyordu. Sıra Brezilya'daki yamyamlık haberine geldi. Üç zanlı, öldürdükleri iki kadını yemişlerdi. Üstelik zanlıların, kurbanlarının etlerinden börek yaptıkları ve bunları yaşadıkları kasabada sattıkları da ortaya çıkmıştı.
DJ, haberi verirken fonda kahkaha efektleri vardı. Ben yanlış düğmeye bastıklarını sandım. Değildi...
Haber süresince fonda hep kahkaha efekti kullanıldı. Meğer bu kahkahalar, bizim DJ'in birazdan yapacağı müthiş espriler(!) içinmiş...

DUYUNCA TAŞ KESİLDİM
DJ'imiz dedi ki, 'Hadi mahalledeki komşular, kadınların kaybolduğunu anlamadılar, böreklerin tadından da mı şüphelenmediler?..' (Kahkaha efekti) Ama hepsi bu kadar değildi. Ardından gelen espri, tüy dikti: "Düşünebiliyor musunuz, yamyam börek fast food zinciri... Fonda da Atilla Taş'ın Yamyam Style şarkısı..." (Yine kahkaha efekti)
Dinlerken kanım dondu. Atilla Taş'ı bilmem ama ben taş kesildim. Öylece kalakaldım. Bir vahşet haberi ancak bu kadar rezil bir şekilde sunulabilirdi. Bu yapılana 'geyik muhabbeti' diyeceğim ama zavallı hayvanlara ayıp edecek olmaktan çekiniyorum.

VAHŞETLE ESPRİ
Acaba ben mi hayatı fazla ciddiye alıyorum? Anormal olan ben miyim? Etrafımda kaçırdığım bir şeyler var da benim mi haberim yok? Vahşeti, işkenceyi, ölümü bu kadar 'sıradan' saymak, 'hayatın olağan halleri' olarak görüp üzerine iki de espri patlatmak nasıl bir insanlık erozyonudur?
Eminim, 'sosyalleşmeyi' ya da 'hayata dair fikir ileri sürmeyi' paylaşım sitelerinde 140 harfi bir araya getirmekten ibaret sayan, içeriği ne olursa olsun, istisnasız her şeyle dalga geçmeyi maharet bilen bazı gençler, bizim DJ'in bu yorumlarına da gülmüşlerdir. Eh, öyleyse onların anlayacağı tarzda bir final yapayım:
İşte DJ'iniz, var mı bi diyceğiniz?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA