Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Süpermenlik dersi

1995 yılında Atatürk Havalimanı'na inmeye çalışan bir uçak; pistte kayıp otoyola savrulmuş ve o sırada yoldan geçmekte olan bir taksiyi altına almıştı. Taksi şoförü ile yolcusu bu dehşet verici kazadan yaralı kurtulmuşlardı.
Cumartesi akşamı Show TV'deki Wipeout'ta kazadan yaralı kurtulan yolcu yarıştı.
Adı H.İbrahim Peker'di. Kolu, omzu ve sırtında platin çiviler olmasına rağmen, zorlu etaplarda elinden geldiğince mücadele etti.

OLACAK İŞ Mİ?
Meğer Peker'in çektikleri, kaza ve sonrası ile sınırlı değilmiş.
Yaklaşık altı aydır mide ve kalın bağırsak kanseri ile mücadele ediyormuş.
Peker, yarışmaya Süpermen kostümüyle katıldı. Bir ara merdivenleri tırmanırken, yarışmayı bırakmak istedi. Meğer yükseklik korkusu varmış.
Olacak iş değil. Hem Süpermen olacaksın, hem de yüksekten korkacaksın... Ee, insan takside giderken uçakla çarpışırsa, Süpermen de olsa yükseklik korkusuna kapılır tabii ki...
Bu arada Peker'in azmine ve yürekliliğine hayran oldum. Hele bir de yarışmaya Lösemili Çocuklar için katıldığını söylemesin mi?..
Peker'i izlerken aklıma attan düşüp omurgasını sakatlayan ve yıllarca tekerlekli sandalyeye mahkum kalmasına rağmen azminden, cesaretinden hiçbir şey kaybetmeyen aktör Christopher Reeve geldi.
Yaşamını yitirdiği 2004 yılına kadar omurilik felçlileri için kurduğu vakıfla bilimsel çalışmalarda kullanılmak üzere milyonlarca dolar toplayan Reeve, herkesin sevgilisi olmuştu.
Demek ki neymiş?
Her daim yüksekten uçmak için pelerine değil, öncelikle mangal gibi yüreğe ihtiyaç varmış...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA