Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yarışmanın da efendisi

Kim Milyoner Olmak İster? yarışmasında mücadele eden köylü kadını Ümmiye Gürbüz'ü izlerken, sadece sunucu Kenan Işık'ın mı gözleri buğulandı?
Hiç sanmam... O, sorulara takır takır yanıtlar verirken, bizler tek yürek yanındaydık.
Kolay mı?
Eşinden ayrılacaksın. İki çocuk büyüteceksin. Bahçene ektiğin sebzeleri, kümesindeki yumurtaları Erdek pazarına götürüp satarak aileni geçindireceksin.
Her hafta 80-90 liralık kazanca 'Allah'a şükür' deyip evine döneceksin. Bütün bunları yaparken de bir yandan Maksim Gorki'nin Ana'sını okuyacaksın...

CESARET MEŞALESİ
Ümmiye Hanım yörenin geleneksel tarzını yansıtan şalvarı, potini ve baş örtüsü ile katıldı yarışmaya...
Öyle iyi yaptı ki... Bilgi yarışmasına katılmanın sadece kentte yaşayan, 'entel' olarak tanımlanan kişilerin tekelinde olmadığını, bilginin coğrafi terimlerle ifade edilemeyeceğini, dış görünüşün yanıltıcı olduğunu, beynin ve yüreğin bildik kalıplara sığmayacağını öyle usul usul, öyle tevazu ile gösterdi ki hepimize... Eminim, Ümmiye Hanım'ı izleyen pek çok köylü kadınının yüreğinde bir cesaret meşalesi yanmıştır.
Amaaaa... En büyük alkış, Ümmiye Hanım'ın erkek evladına... Bakmış ki annesi evde soruları çatır çatır biliyor, yüreklendirmiş onu. Yarışmaya katılması için büyük destek vermiş.
Keşke beyni bilgi, yüreği cesaretle dolu her köylü kadınımızın yanında bu 'erkeklerden' birer tane olsa...

YA ÜNİVERSİTELİ?
Sekiz soru bilip 30 bin lira kazanan Ümmiye Hanım'dan sonra yarışan üniversiteli kızımız ise ilk soruda seyirci jokeri kullanıp, ikincisinde "Buzağı hangi hayvanın yavrusudur?" sorusuna "İnek" yanıtı dururken "Manda" deyip elendi.
Şimdi oturup da uzun uzun memleketin eğitim sistemi üzerine ahkam kesecek ya da bilgiye giden yolda okulun 'amaç' değil 'araç' olduğunu, bu yarışmayı vesile ederek bilmem kaçıncı defa anlatacak değilim.
Anladınız siz onu...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA