Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Yok devenin nalı!..

Haber neredeyse tüm bültenlerde 'Apronda maganda terörü' alt başlığıyla verildi.
Özel bir havayolu şirketinin İstanbul- İzmir seferini yapan uçağında aşırı alkollü oldukları iddia edilen iki yolcu, tüm uyarılara rağmen uçuş boyunca cep telefonlarını kapatmamışlar. Diğer yolcular isyan etmiş.
Tartışma, yolcuları terminale taşıyan otobüste kavgaya dönüşmüş. Kapılar açılmış. Söz konusu iki yolcu, kendileriyle tartışan bir adamı aralarına alıp öldüresiye dövmüşler.
Haber bültenlerine yansıyan görüntü korkunçtu. Adamlar, yerdeki zavallının kafasına tekmeler savuruyorlardı. Ve haberin sonundaki inanılmaz cümle, olan bitenin üzerine tüy dikiyordu:
"İki yolcu, ilk sorgularının ardından serbest bırakıldı..."

YANLIŞ TEK DEĞİL Kİ ...
Şimdi soruyorum:
1- Eğer açık cep telefonları yüzünden uçak düşseydi, ne olacaktı? Gazeteler bugün 'Bilinmeyen(!) bir nedenle düşen uçakta 120 yolcu hayatını kaybetti' mi diyecekti?
2- Tüm ikazlara rağmen uçakta cep telefonunu açık tutmak, 120 yolcu ve mürettebatın hayatına 'kast etmek' değil midir?
Bunun 'tahammüden' yani 'bilerek, isteyerek, planlayarak' adam öldürmeye tam teşebbüsten ne farkı var? Üstelik aynı kişiler apronda kavga çıkartıp diğer uçakların ve yolcuların da hayatını tehlikeye atıyorlar. Ayrıca yerdeki adamın kafasına tekme savuracak kadar gözü dönmüş vahşiler. Bu suçları işleyen kişilerin neredeyse hiçbir takibat yapılmadan salıverilmeleri, hangi hukuk ilkesi ile bağdaşır?
3- Kabin ekibi uyarıyor, sarhoş oldukları iddia edilen yolcular cep telefonlarını kapatmıyor. Bu durumda pilotun kalkışı iptal etmesi ya da havada ise geri dönmesi gerekmiyor muydu?
4- Yolcuları uçaktan alıp terminale götüren otobüsün şoförü, apronun tam ortasında kapıları açıyor.
Apronda, yani güvenliğin en üst düzeyde olması gereken yerde, yolcular dakikalar boyunca dövüşüyor ama müdahale eden kimse yok! (Hatta yolculardan biri "Burada adam öldürüyorlar, neredesiniz yahu?" diye isyan ediyor) Aprondaki yolcular sadece Allah'a mı emanet?
5- Apronun orta yerinde otobüsten indirilen yolcular, kavganın yarattığı panik yüzünden yollarını şaşırıp uçakların iniş kalkış yaptığı piste girselerdi, ne olacaktı?
Şu sorduğum sorulara bakın...
Bendeki de akıl işte... Bizim memleketin apronlarında deve kesilmemiş miydi yahu? Şimdi bütün bunları görüp de "Yok devenin nalı" diyecek halimiz mi var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA