Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İmamın haline bak!

GEÇEN hafta bu sütunlarda Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın bir istatistiğini duyurmuştuk.
Dizilerdeki trafik kuralları ihlallerini neredeyse kare kare tespit etmişlerdi. Yer darlığı nedeniyle istatistiğin sadece 'araç kullanırken cep telefonuyla konuşma' ihlaline yer verebilmiştik.
Bir de 'emniyet kemeri takmadan araç kullanma' bölümü vardı ki, trafik kazalarında yaralanma ve ölümlerin başlıca nedenlerinden biriydi.
Emniyet'in istatistiğinde Kurtlar Vadisi:
Pusu bu kuralı en fazla ihlal eden diziydi.
İlgili 11 sahnenin tümünde dizi karakterleri, emniyet kemeri takmamıştı.
Sakarya Fırat dizisi de 10'da 10 oranıyla listenin ikinci sırasındaydı.
Kayıp Şehir dizisi de 9 sahnenin hiçbirinde emniyet kemeri takmayan karakterleri ile trafik dersinden sınıfta kaldı. Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin ikide iki oranıyla listeye eklenmesine ise çok güldüm.
Sevgili trafikçi dostlar, dizi 1960 ve 70'lerde geçiyor. O zamanlar emniyet kemeri takma zorunluluğu mu vardı?
Topluma örnek olması gereken polislerin yer aldığı diziler de, emniyet kemeri ihlalinde ön sıralarda yer aldılar. Arka Sokaklar'da emniyet kemeri takılması gereken 14 sahnenin sadece birinde kurallara uyulmuştu.
Behzat Ç. ise 19/4 oranıyla başlı başına bir trafik canavarıydı.
Cuma günü Behzat Ç.'yi izlerken bir sahne gözüme takıldı. Komiser Harun, ekip otosunun şoför mahallindeydi ve emniyet kemerini ikaz sesi çıkarmasın diye toka'lamıştı!..
İşte imamın hali bu...
Cemaati varın siz düşünün artık...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA