Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İçimize 'kurtlar' düştü

Kurtlar Vadisi'nin 'medyumluğu' artık beni şaşırtmıyor. Bu dizi için sık sık kullandığım, "Dizi değil, gelecekten haberler veren haber bülteni" benzetmesi, neredeyse her hafta belgeleniyor.
Çok değil, bundan üç hafta önce dizide bir hacker, kişisel sağlık bilgilerinin kullanılarak insanlara suikast düzenlenebileceğini ya da özel durumlarının suistimal edilebileceğini Ak Sakallı'ya bilgisayar başında uygulamalı olarak göstermişti.
Sağlık kuruluşlarının ya da ilaç firmalarının 'kolaylıkla' elde edebileceği bu bilgiler sayesinde, örneğin ölümcül alerjisi olan birinin etkisiz hale getirilebileceğini anlatmıştı.
Tesadüfe bakın ki, iki gün önce CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, SGK'nın tüm Türkiye'nin mahrem kişisel sağlık bilgilerini bir firmaya 72 milyon liraya sattığını iddia etti.
TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Atıcı, satılan sağlık bilgileri arasında il il kişi bazında sahip olunan hastalıkların ve kullanılan ilaçların yer aldığını öne sürdü. Ancak SGK'dan anında yalanlama geldi ve bu iddianın tamamen asılsız olduğu belirtildi.
Yine de Kurtlar Vadisi ile gündeme gelen, bir milletvekilinin iddiasıyla desteklenen bu 'ihtimal' insanların içine kurt düşürmeye yetti. İşin daha da vahimi, 72 milyonluk Türkiye'nin bu en mahrem bilgilerinin sadece 72 milyon liraya satıldığı iddiasıydı.
Demek ki vatandaşın hayatının değeri '1 liraya' kadar düşmüş!..
Bu arada Kurtlar Vadisi'nin son bölümünde; hastane sorumlusu Deli Hüsnü'nün üzerinden espriyle verilen 'sağlık personeline şiddeti protesto' mesajları da etkiliydi.
Gelelim Polat'ın maskesine... Gizem bu hafta da çözülmedi. Ancak Polat'ın, yüzünden yaralandığı ve bu nedenle maske taktığı ortaya çıktı. Malum, dizinin ilk bölümünde Ali henüz estetik ameliyatla kimlik değiştirip Polat'a dönüşmeden önce bu karakteri Necati Şaşmaz'ın ağabeyi Raci Şaşmaz oynuyordu.
İster misiniz, Polat yüz nakli yaptırsın da yeniden Ali'ye dönüşsün?
10 yıl Necati, 10 yıl Raci...
Şaşmaz Kardeşler arası rotasyon...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA