Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

İnsanlık dersi

Midyat, farklı dinlerin, dillerin, kültürlerin 'kesişmeden', birbirlerine saygı ile yol verdiği bir kavşak noktası.
Hikayesi burada geçen Hükümet Kadın filminde eski belediye başkanı Aziz Veysel'in söylediği ve bence hepimizin bir kağıda yazıp duvarımıza asmamız gereken sözlerden çok etkilendim.
BKM'nin patronu ve filmin yapımcısı Necati Akpınar'dan o metni rica ettim. Sevgili Selma Semiz de onca işinin arasında senaryodan o bölümü bulup bana gönderdi.
İşte barış güvercinlerinin uçurulduğu, daha demokratik bir anayasa için çalışmaların yapıldığı şu günlerde hepimize iyi gelecek o 'İnsanlık ve Barış Manifestosu':
"Bu dünya, senden olmayanlarla hoştur. Onların sana verdiği ilimlerle, kıymetlerle, gönüllerle hoştur. Sadece senin gibiler değil, senden olmayan da çok yaşasın ki, sen de yaşa. Hele bir de onun gözüyle gör şu fani dünyayı. Herkes beyaz olsa, o zaman beyazı fark edemezsin ki. Değil mi?
Veyahut da siyah. Beyaz en güzel siyahta belli eder kendini. Beni ben yapan yegane şey, benden olmayandır. O yoksa, sen de yoksun. Ne anlamın kalır, ne rengin belli olur, ne de tadın..."
Eline, yüreğine sağlık Sermiyan Midyat...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA