Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Puanlama adaletsizliği

Ekranda eşlerin yarıştığı programların mayası tuttu. Benzer format şu sıralar iki ayrı kanalda kendisine seyirci buluyor. Okurumuz Ahmet Can Uykan ise bu tür yarışmalardaki puanlama haksızlığına işaret ediyor:
"Merhaba Sayın Aytuğ, son zamanlarda ekranlarda gördüğümüz benzer formatlı iki yarışmanın puanlama sisteminden şikayetçiyim.
Ben Bilmem Eşim Bilir ve Yaparım Bilirsin adlı yarışmalardan bahsediyorum. Bir oyun bin puan iken, bir başka oyun 10 bin puan oluyor. Örneğin; bir çift bin, 2 bin ve 3 bin puanlık oyunu kazanıp, 6 bin puana sahip oluyor. Bir başka çift, yalnız 10 bin puanlık oyunu kazanıp lider oluyor. Eleştirdiğim nokta tam da burası.
Birinci çift, üç oyun kazanıp elenme riski taşıyor. Diğer çift ise sadece bir oyun kazanıp finalist oluyor. Bu iş sizce de adaletsiz değil mi?"
YAZARIN NOTU: Sevgili okurumuz konuyu sadece 'adalet' açısından değerlendirdiği için haklı görünebilir. Ama bunların birer 'televizyon programı' olduğu unutulmamalı. Heyecanın ve dolayısıyla reytingin son ana kadar korunabilmesi adına bu tür küçük taktikler uygulanabileceği unutulmamalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA