Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Efes klibi orijinal mi?

MAALESEF değil... Pazar günü bu köşede övgüler düzdüğüm ve "Kim akıl ettiyse tebrik ederim" dediğim müthiş doğaçlama reklam kampanyası meğer 2011 yılında New York Üniversitesi'ndeki bir konferansta (GEL) aynen yaşanmış ve yaşatılmış.
İzleyiciler arasına serpiştirilmiş konservatuvar öğrencileri birer birer ayağa kalkıp 'Gotta Share' adında sürpriz bir konser gerçekleştirmişler.
2010 yılında da futbol organizasyonlarının sponsorlarından Heineken için Mahler konser salonunda benzer bir doğaçlama tanıtım düzenlenmiş. (Dileyen, bu isimleri arama motorlarına yazıp söz konusu klipleri izleyebilir.) Anadolu Efes kampanyasını düzenleyen reklam ajansının bu iki denemeden habersiz olduğunu sanmıyorum. Zaten 'Bu bizim orijinal fikrimizdi' gibi bir iddia içinde de değiller. Ama izleyen herkes, bunun sadece Anadolu Efes Basketbol Takımı için yaratılmış özgün bir sürpriz olduğunu düşünüyor. Kendim de dahil olmak üzere birçok kişiye hayal kırıklığı yaşattığım için üzgünüm.
Filmlerimiz araklama, dizilerimiz devşirme, müzik kliplerimiz kopyalama... Eskiden de 'tırtıklama' vakaları yaşanırmış ama hiçbirimizin bundan haberi olmazmış.
Ama şimdi öyle mi?
İnternet sayesinde gerçekler sadece bir 'tık' ötede.
Kendi bulduğum ve ileride bir 'deyiş' haline gelmesini ümit ettiğim cümleyi bir hafta içinde iki kez yazacağım aklıma gelmezdi: "Özgünlük, özgürlüktür!"
Durun... Yoksa... Yoksa benden önce söyleyen birileri var mıydı? En iyisi arama motoruna girip bir bakmak...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA