Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Ezber bozan dizi

Kurtlar Vadisi, içerdiği şiddet unsurları nedeniyle özellikle gençlere kötü örnek olduğu yolundaki eleştirilerle yıllardır muhatap olur.
Star'daki İşler Güçler dizisinin bu hafta yayınlanan bölümünde ise bu 'klişe' ile ince ince dalga geçildi.
Bizim eski çorap imalatçısı, yeni dizi yapımcısı karakterler, mafya tarafından kaçırılıp sorguya çekildi.
'Baba' filmlerinden fırlamış gibi görünen mafya babası, bizimkilere hitaben şu konuşmayı yaptı:
"Siz de dizi sektöründesiniz değil mi? Peki ne düşünüyorsunuz bu mafya dizileri hakkında? Ben uyuz oluyorum. Nerede bir olay çıksa, biri birine bir şey yapsa, hep aynı şarkı söyleniyor. Hep 'Mafya dizilerinden görüp yapıyorlar' diyorlar. Ulan tek kanallı dönemde günde iki saat Şirinler yayınlanırken, ben insanlar üzerinde tükenmez kalemle kalıcı hasar bırakıyordum. Âlemdeki bütün payeyi dizi yapımcıları kendi üzerlerinde topladılar. Haksız mıyım lan?
Ben televizyon seyretmem.
Aptal kutusu... Kaç yılında icat edildi bu televizyon lan?
1920'ler... Peki Birinci Dünya Savaşı televizyon yüzünden mi çıktı? Televizyondan önce insanlar birbirini daha mı az öldürüyordu?
Ha, biz geri zekalıyız öyle mi? Biz aptalız da, siz dizi yapımcıları çok mu zekisiniz? Bizim kendi yaratıcılığımız yok; da sen gösteriyorsun televizyonda, ben yapıyorum öyle mi?.."
Hep söylüyorum: Yalan Dünya bir, İşler Güçler iki... Dizi sektörünün boyalarını akıtan yağmur gibiler vallahi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA