Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Bir cümlelik kitap

Sevgili meslektaşım Mesut Yar'ın CNN Türk ekranlarındaki neşeli programı Burada Laf Çok, geçen hafta; Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin birincisi Atalay Demirci'nin hazin hayat hikayesini kendi ağzından ekrana taşımış ve herkesi şaşırtmıştı.
Mesut, hepsinin ağzı iyi laf yapan konukları ağırlayınca; ortaya hem keyifli, hem de hicivle renklendirilmiş mesaj yüklü bir sohbet çıktı.
Ünlü radyo programcısı, nam-ı diğer 'Sivrisinek' Nihat Sırdar ve Yetenek Sizsiniz Türkiye'nin birincisi Atalay Demirci ekran başındakilere hem bolca kahkaha attırdı, hem de önemli memleket meselelerini gündeme taşıdı.

OKUMUYORUZ
Bir ara söz, ülkemizdeki kitap okuma alışkanlığının azlığından açıldı.
Nihat Sırdar, Avrupa'da nüfusa oranla kitap okuma oranının yüzde 10 olduğunu, Türkiye'de ise bu oranın binde 2'ye düştüğünü söyleyince, Atalay Demirci'den Yetenek Sizsiniz'deki birinciliğinin tesadüf olmadığını kanıtlayan enfes bir cümle geldi: "Biz televizyonu okuyor, kitabı seyrediyoruz..."

TAM İSABET
İşte koca bir kitapta toplanabilecek sosyolojik araştırmanın, tek cümleye indirgenmiş hali. Türkiye, dünya üzerinde en fazla televizyon izlenen ikinci ülke.
Ama iş; kitap ve gazete satın alıp okumaya gelince, Afrika ülkeleri seviyesinde. Yani kitapları rafta seyretmek, bizim bir alışkanlığımız.
Peki televizyonu nasıl okuyoruz?
Şimdi gözlerinizi bu yazıdan kaldırıp televizyonunuza bakın. Mutlaka bir yazılı reklam spotu göreceksiniz. Dünyadaki pek çok televizyon kanalına her gün gözü değen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, bizdeki kadar ekranında yazı barındıran ülke yok. Yani sevgili Atalay, "Biz televizyonu okuyor, kitabı seyrediyoruz" demekte yerden göğe kadar haklı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA