Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

'Resmi' orkestramız

Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası'nın geçen hafta Kremlin Sarayı'nda verdiği konser hâlâ dillerde. Kremlin'de konser veren ilk Türk orkestrası olma şerefine ulaşan ENBE, salonu dolduran 6 bin kişiyi öyle bir coşturmuş ki; hem Kremlin'deki davetlilerin, hem de organizasyonu devlet televizyonundan canlı izleyen 18 milyon kişinin aklı ENBE'de kalmış.
Devlet Başkanı Putin'in, 20'nci doğum gününü kutlayan sanatçı Stas Mihailov için açtırdığı Kremlin Sarayı'nda ENBE Orkestrası, yaklaşık üç saat konser verdi.
Türkiye'den sadece Behzat Gerçeker yönetimindeki ENBE Orkestrası'nın davetli olduğu gecede; Filip Kirkorov, Oleg Gazmanov, Natasa Korolova, Soso Pavliasvili gibi çok değerli Rus pop starları birer şarkıda Stas Mihailov'a eşlik ettiler.
Peki bunca yazıyı niye yazdım? Dikkatinizi çekiyor mu bilmiyorum; ENBE son yıllarda çok önemli uluslararası orgaanizasyon ve davetlerin en çok talep gören orkestrası haline geldi. Tıpkı Anadolu Ateşi gibi Türkiye'nin fahri sanat elçiliğini yürütüyorlar. Ben Kültür Bakanlığı'nın yerinde olsam; her ikisinin de bu 'fahri' görevini 'resmi' kılar, önlerini daha da açardım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA