Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Sinan, Memati'ye yakışır

Gürkan Uygun'un, nam-ı diğer Memati'nin Muhteşem Yüzyıl'da Mimar Sinan karakterini canlandıracak olmasına sevindim. Çünkü oyunculuk yelpazesi son derece geniş olan Gürkan Uygun, üzerine yapışan Memati etiketinden ancak bu yolla sıyrılabilir.
10 yıldır paletinde bulunan tüm renklere rağmen televizyonda sürekli 'kara kalem' çalışan Gürkan Uygun'un böyle bir silkinişe acil ihtiyacı vardı.
Meğer, yapımcı TİM'S Production, bu önemli rol için aralarında Şener Şen'in de bulunduğu pek çok ünlü sinema ve tiyatro oyuncusuna teklif götürmüş. Anlaşma sağlanamayınca rotayı Gürkan Uygun'a çevirmişler ve birkaç gün önce yapılan ilk görüşmede el sıkışılmış. Uygun'un ilk sahnelerinin çekimleri ise önceki gün Ayazağa'daki ormanlık alana kurulan platoda yapıldı. Uygun'un canlandıracağı Mimar Sinan'ı Muhteşem Yüzyıl'daki ilk karelerinde bir köprü inşa ederken izleyeceğiz.
Uygun, 'Kurtlar Vadisi'ni bıraktıktan sonra Hititya Madalyonun Sırrı isimli çocuk filmi, ardından da Çanakkale: Yolun Sonu isimli tarihi filmde kamera karşına geçmiş ve müthiş oyunculuk performansıyla takdir toplamıştı.

MİHRİMAH'A AŞIKTI
Eğer tarih bilgilerim beni yanıltmıyorsa; Gürkan Uygun'un canlandıracağı Mimar Sinan, gönlünü Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan'a kaptıracak.
Hatta onun aşkına; yılın belli bir günü, belli bir açıdan bakıldığında ay ve güneşin aynı anda minarelerine konmuş gibi göründüğü iki camii inşa edecek. (Mihrimah'ın anlamı 'ay ve güneş' demek)
Hatta bir kadın siluetini andıran Mihrimah Sultan Camii yüzünden çok eleştirilecek. Mihrimah ile Sinan arasındaki büyük yaş farkı nedeniyle hanedan bu aşka izin vermeyecek ve 'Mimarların mimarı' kendi aşkını inşa edemeden sevdasını içine gömmek zorunda kalacak.
Diyeceğim o ki, böylesine tutkulu bir karakteri canlandırmak için Gürkan Uygun gibi mesleğine tutku ile bağlı biri, biçilmiş kaftan...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA