Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Hayat hâlâ devam ediyor

Haberlerde izlerken gözlerime inanamadım!
Niğde'nin Dündarlı beldesinde erkek babaları, oğullarına gelin bulmak için ilköğretim okullarının çıkışlarına gelip kız seçiyorlardı. Kız çocukları 12-13 yaşında evlendiriliyor, çoğu okuldan alınıyor, okula devam edenler ise yaşları 18'e gelene kadar damatlarla yaşamaya mecbur edildikten sonra nikah kıyıyorlardı.
Bir kız çocuğu duruma öyle alışmış, öyle sakin sakin anlatıyordu ki:
"Kızları bizim okuldan alırlar, evlendirirler. Eğer okula devam edecekse, ailelerine derler ki: Nasılsa parasını verdik, nikah için bekleriz..."
İşte canımı en çok acıtan cümle: "Nasılsa parasını verdik..."
Küçük kızların 2013 Türkiyesi'nde mal gibi satıldığını belgeleyen buz gibi, soğuk damga gibi bir kelimeler dizisi...
Bir de babalar adına konuşan biri vardı ki, tam felaket: "Bizim erkek evlatlarımız askerden döndükten sonra kendi yaşlarına uygun kız bulamıyorlar. Kiminle evlenecek bizim oğlanlar?" Yani 'malı' henüz stoklardayken kapatmak gerekiyor!!!
Küçük gelinlerin dramını anlatan 'Hayat Devam Ediyor' dizisine sadece bir sezon tahammül edebildik. Dizi, reyting alamayınca yayından kaldırıldı. Ama görüyorsunuz işte
Hayat devam ediyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA