Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Olimpiyat yolu delikli

YOK hayır; bazı gamlı baykuşlar gibi Türkiye'nin talip olduğu 2020 Olimpiyatları'nın yolunun ne kadar engebeli olduğunu anlatıp moral bozacak değilim. Ben Türkiye'nin, bundan böyle en büyük spor ve kültürsanat organizasyonlarının altından yüzünün akıyla kalkacak güce eriştiğine inanıyorum.
Olimpiyat konusundaki tek eksiğimiz ise; spor kültürü ve olimpiyat ruhunu tesis edecek bir sosyo-kültürel altyapıdan henüz mahrum olmamız. Bunun da yolunun, olimpik branşlar üzerindeki futbol gölgesinin kaldırılmasından ve diğer branşların halka tanıtılıp sevdirilmesinden geçtiğine inanıyorum.

FIRSAT ÖNÜMÜZDE
'Olimpiyat yolu delikli' başlığını atmamın sebebine gelince...
Golf sporu, olimpiyat branşları arasına alındı. Türkiye ise giderek bir 'uluslararası golf cenneti' haline dönüşüyor.
Özellikle Güney sahillerinde birbiri ardına lüks golf otelleri ve sahaları açılıyor.
Önümüzdeki günlerde de bu spor dalının dünyadaki en prestijli organizasyonlarından biri olan Avrupa Bayanlar Golf Turnuvası'na ev sahipliği yapacağız.
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğum National Golf Club Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Bülent Göktuna, olimpiyat komitesi üyeleri arasında çok sayıda golfçünün olduğuna ve golf sporunun da artık olimpiyat oyunları arasına girdiğine dikkat çekerek, eğer yeterli destek alınırsa; 2020 Olimpiyatları'na girebilecek kadın ve erkek takımları oluşturmanın hayal olmadığını söyledi.
Göktuna ayrıca, olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyonda golf takımıyla yer alarak, ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlanabileceğini de belirtti.
Göktuna, "Bildiğiniz gibi olimpiyatlar bir dünya organizasyonu ve sadece maçlar değil, maç aralarında yapılan röportajlar da uluslararası birçok televizyon tarafından canlı izlenebiliyor. Bu nedenle şimdiden golf milli takımı oluşturmak için kolları sıvamalıyız" diye konuştu.
İşte bu sonuncusu çok önemli.
Dünyanın en önemli spor kanallarını ne zaman açsam, bir golf turnuvasından görüntü var. Golf artık sadece zenginlerin ilgi duyduğu 'kapalı devre' bir spor dalı olmanın ötesine geçti. Golfü ve televizyonu bir arada kullanarak hem 2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmanın yolunu açabilir, hem de turizm gelirlerimizi ve istihdam olanaklarımızı ikiye- üçe katlayabiliriz diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA